• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Bedst og værst: FC København blæst ud af Brøndby Stadion

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på opgøret mellem Brøndby IF og FC København.

Af Ole Hoffskov

Tipsbladet.dk på Brøndby Stadion

Brøndby IF - FC København 3-1 (2-1)

1-0 Simon Hedlund (6.)

2-0 Kamil Wilczek (24.)

2-1 Andreas Maxsø (Selvmål) (30.)

3-1 Kamil Wilczek (74.)

Kampens bedste:

Brøndby IF:
Der har været lidt langt mellem snapsene for Simon Hedlund i denne sæson, men svenskeren havde tilsyneladende gemt al fyrværkeriet til søndagens derby. Simon Hedlund scorede senest, FCK var på besøg i Brøndby, og det gjorde han også i denne omgang, hvor det ydermere blev til en flot assist til Kamil Wilczek. Hedlund lavede mange vellykkede småspil, og hans speed var en stor mundfuld for FCK's defensiv.

En fremragende præstation blev naturligvis også leveret af den dobbelte målscorer Kamil Wilczek. Superligaens topscorer blev igen sat i scene af sine holdkammerater, og så svigtede han ikke. Kamil Wilczek scorede med både højre og venstre og satte to streger under, at han er en afslutter på et internationalt niveau.

FC København:
Ikke ret mange gode præstationer på et sløjt FCK-mandskab, men man får lyst til at rose Nicklas Bendtner. Det var slet ikke tosset, hvad han leverede i sin første Superliga-start for de danske mestre. Nicklas Bendtner var en god opspilsstation og tabte dårligt nok en eneste hovedstødsduel. Angriberen skilte sig for det meste fornuftgt af med bolden og manglede sådan set kun at være målfarlig selv. Det kan godt være, at Bendtner ikke er lige så god, som han har været, man han kan afgjort stadig nogle ting.

Kampens værste:
Jens Stage spillede søndag sit første hovedstadsderby, og det slap den tidligere AGF-spiller utrolig dårligt fra. Jens Stage var usikker med bolden og i sine afleveringer, og det kostede ved kasse ét, da Kamil Wilczek scorede til 2-0. I anden halvleg flyttede Ståle Solbakken Stage ud på kanten, og her gjorde han ikke så meget skade. Han gjorde dog heller ikke noget godt for FCK.

Et stort minus i bogen er der også til Viktor FIscher, der gentog sin præstation fra Malmø i torsdags - en præstation, der ellers ikke var værd at stræbe efter en gentagelse af. Det sidste, man kan beskylde Fischer for, er at være ligeglad, men aktionerne står ikke mål med de mange armbevægelser, og FCK savner for alvor at få ham i gang.

Rasmus Falk fik sit første røde kort i Superligaen i kamp nummer 242, og det fortjener naturligvis heller ikke mange skulderklap.

Kampens detalje:
FC Københavns eminente anfører Carlos Zeca blev fanget i en meget speciel situation, da Brøndby bragte sig foran 2-0. Midtbanespilleren havde kort forinden fået trampet sin ene støvle af i en duel, og den havde han ikke fået ordentligt på igen, da en lidt sløset aflevering fra Jens Stage til netop Zeca endte med at blive en frispilning til Simon Hedlund. Carlos Zeca tog støvlen i den ene hånd og satte i sprint efter Brøndbys svensker, men lige lidt hjalp det for FCK-anføreren, der delvist i strømpesokker måtte se arvefjenden fordoble føringen.

Læs også:Stor Esbjerg-fejl grundlægger Sønderjyskes sejr i Superligaen

Læs også:Falk om udlandet: Vi har en god plan

Læs også:CV: Talentmassen er lige så stor i Brøndby som i FC Nordsjælland

Læs også:Video: Se Brøndbys store tifo mod FCK

Læs også:Rosted glæder sig til derby: Det skulle være helt sygt