Peter Madsen langer ud efter sin tidligere klub Brøndby. Sportschef Ole Bjur er enig i dele af angriberens kritik.

I et interview med Berlingske langer Peter Madsen ud efter Superliga-klubben Brøndby, hvor han har været på kontrakt de seneste fem år. Madsen har oplevet, at mange års uro og dårlige resultater har ødelagt Brøndby-ånden, motivationen og lysten. Han siger blandt andet:

- Års dårlige resultater og omtale, fyringer og nedtur har lagt en sort
sky hen over Brøndby Stadion, og jeg ved ikke, hvordan den nogensinde
skal komme væk igen. Det er noget, jeg har talt med andre
Brøndby-spillere om. Enhver motivation og gejst bliver ædt op, fordi
folk er bange og fastlåste.

Brøndbys sportschef Ole Bjur forstår godt, hvad det er, Peter Madsen mener, når han taler om, at folk er bange og fastlåste.

- Brøndby er en klub, hvor der er et stort forventningspres, og siden 2006 har der været mange skuffelser og frustrationer i Brøndby. Det har presset den enkelte spiller, og der har været en tendens til, at de kunne blive suget med ned i et sort hul. Sammenholdet og kollektivet har ikke været særlig stærkt i truppen, og så har den enkelte spiller måske følt sig meget alene, og så bliver gejsten stille og roligt suget ud af én.

- Vi er godt klar over, at vi har nogle udfordringer, og lige det her med kollektivet er noget, vi er meget bevidste om. Vi skal bygge et kollektiv, der kan hjælpe den enkelte spiller i de situationer. Derfor siger jeg også, at vi skal lade være med at fokusere for meget på, om vi nu henter den ene eller den anden spiller. Ingen kommer her som frelser, som Peter jo også siger om sig selv i interviewet. Det er kollektivet, der er nøglen, siger Ole Bjur til tipsbladet.dk.

Brøndby sluttede sidste sæson på en historisk dårlig niendeplads. De måtte undervejs fyre træner Henrik Jensen, og hele sæsonen var præget af generel uro, der kulminerede udenfor banen, da direktør Jan Lockhart blev den næste i den lange række, der ikke sad ret længe i den stol.

Peter Madsen taler om, at der ligger en sort sky over Brøndby Stadion, som han ikke aner, hvordan nogensinde skal drive væk. Bjur ser dog ikke så sort på fremtiden, som Madsen gør.

- Det kan jeg så ikke helt genkende. For vi havde faktisk en ganske fin stemning i de fleste hjemmekampe i foråret, og vi fik også leveret ok præstationer, mens vi havde kæmpe problemer ude. Publikum var der for os et langt stykke henad vejen, og det håber vi vil fortsætte. For klubben og holdet har brug for, at vi holder sammen. Vi kigger ikke så meget tilbage på de sidste seks-et-halvt år, hvor der har været så mange skuffelser. Vi prøver i stedet at sætte en positiv udvikling i gang og bygge noget stabilitet.

- Det har været meget op og ned, men holdet koncentrerer sig jo udelukkende på de opgaver, de står overfor. Der er stor forskel på, hvordan I ser det hele udefra og på, hvordan vi ser det inde omkring kernen af holdet. Vi har en helt anden tro på, at vi nok skal få løst de udfordringer, vi har. Vi arbejder knaldhårdt hver dag på at forbedre os fysisk, taktisk og mentalt. Og så handler det som sagt om at få bygget et kollektiv, der er større end den enkelte spiller, siger Ole Bjur, der ikke lader sig gå på af, at en tidligere spiller kritiserer klubben.

- Det er en del af gamet, og Peter kommer her med sin version, og det er fair nok. Det er ikke noget, vi ligger søvnløse over. Jeg vil også sige, at det klæder ham, at han siger, at han ikke selv var i den rette kampform. Det er den selvkritik, som jeg nogle gange godt kan savne i de her interviews. Peter kigger indad, og det er med til at balancere tingene.

Peter Madsen spillede i Brøndby fra 1997 til 2003 og igen fra 2007 til starten af 2011, hvor han blev lejet ud til Lyngby. Han har besluttet at stoppe sin aktive karriere for at blive jurist.

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO