• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Casper Højer elsker at være i AGF: Frygt for salg er ubegrundet

Casper Højer forsikrer om, at han ikke er på vej væk fra AGF, selv om klubben har købt en ny landsholdsback. I stedet forventer han at blive ved med at starte inde.

Af Anders Dehn

Siden Casper Højer kom til AGF for halvanden år siden, har venstre back været hans. Kun skader og karantæner har holdt ham ude af holdet. Måske fordi konkurencen, især når Jesper Juelsgård har spillet i midterforsvaret, har været til at overse.

Men fra denne sommer bliver Højer presset. AGF har hentet den australske landsholdsback Alex Gersbach i NAC Breda, og han er næppe kommet til Danmark for at varme AGF's bænk. 

Læs også: Officielt: AGF henter australsk venstre back

Så hvordan ser Højer duellen om backen, der også omfatter unge Daniel Thøgersen?

- Jeg synes, det er fedt, der kommer en ind og presser mig. Jeg synes, vi har et godt hold på alle positioner, så hvorfor skulle vi ikke også have det på venstre back? Det har været mig og "Thøger", som har stået for det, og nu er vi tre, så vi kommer alle tre til at presse hinanden. Så må den bedste mand spille, siger Casper Højer til tipsbladet.dk.

Læs også: AGF-profilens dom: Mustapha Bundu bliver en stor gevinst for os

Har du en fornemmelse af, om du fremstår som den bedste mand?

- Det ved jeg ikke. Men det er da min klare forventning til mig selv, at jeg skal spille. Jeg spillede stort set alle kampe i sidste sæson, jeg gjorde det godt og fik diverse rosende ord med på vejen fra medspillere, trænere og medier. Det har selvfølgelig også været med til at booste mig. Det giver selvfølgelig også én mere blod på tanden for at vise mere, fordi man har mere i sig.

- Jeg tror, at lige meget hvor god en venstre back de havde hentet, så havde jeg sagt, at jeg forventede, jeg selv skulle spille, siger Højer med et grin.

Han har også noget af have selvtilliden i. I sidste sæson scorede han fire mål og lagde op til fem, og som han rigtig nok påpeger, fik Højer ros fra alle sider for sin sæson. Så glade er AGF-tilhængerne for ham, at flere frygtede, at Gersbach-købet indikerede, at Casper Højer var på vej væk.

Den frygt behøver dog ikke holde de århusianske fans vågne om natten.

- Der er ikke nogen begrundet frygt. Det er der ikke. Jeg spiller på mandag (sæsonpremieren mod Hobro IK, red.), hvis jeg får lov til det, og forhåbentlig også næste fredag mod FCK. Det er i hvert fald planen, siger Højer.

- Men vi spiller fodbold, og det er ikke kun mig, der kan afgøre, hvad der skal ske. Hvis AGF gerne vil af med mig, er det svært at sige: "Jamen, jeg bliver nu." Så den går begge veje. Men som det ser ud, skal jeg spille her i AGF, og jeg elsker at være her, så jeg kan ikke se nogen grund til, at jeg skulle sige andet nu.

Ifølge Casper Højer har AGF-ledelsen ikke sagt noget om, at den vil sælge ham. De samtaler, han har haft med cheftræner David Nielsen og sportschef Peter Christiansen, har udelukkende handlet om, hvad der sker inde på banen. Henvendelser har der heller ikke været nogen af.

- Nej. Jeg ved ikke, om "PC" har fået noget, eller om min agent har hørt noget. Mit job er at spille fodbold, og det har jeg tænkt mig at blive ved med at gøre.

Første chance for det i den kommende sæson er som nævnt på mandag, når AGF gæster DS Arena i Hobro. Der er kickoff til den kamp klokken 19.

Superliga

Mere Superliga

Fokus