• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Der bliver gået til den i Horsens - det kan Kasper Junker sgu godt lide

Der bliver gået til den i Horsens - det kan Kasper Junker sgu godt lide
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det har været to fine uger som AC Horsens-spiller for Kasper Junker, der gerne vil flytte holdet væk fra pladsen som ligaens mindst scorende, men som først og fremmest vil vinde nogle kampe.

Af Anders Dehn

Man skal ikke ret mange uger tilbage for at finde en tid, hvor det syntes utænkeligt, at Kasper Junker skulle forlade AGF allerede i sommerens transfervindue. Han havde lige forlænget sin kontrakt i maj, og han begyndte denne sæson som førsteangriber i klubben.

Men efter tre runder gled han ud af cheftræner David Nielsens foretrukne 11 og nåede aldrig at finde vej tilbage, inden han skiftede til AC Horsens. Som han selv har fortalt til tipsbladet.dk, ville han væk fra AGF, netop fordi han frygtede, at han skulle sidde mere på bænken end spille på banen i efteråret.

Læs også: Junker før AGF-gensyn: Jeg kunne godt se, hvor det bar henad

Nu har han så tilbragt to uger i sin nye klub, og han kan se frem til debutere mod sine gamle holdkammerater på søndag. Hidtil har tiden som Horsens-spiller bekommet Junker godt.

- Det har været en rigtig fin begyndelse. Jeg har været med til nogle træninger, hvor der virkelig bliver gået til den. Det kan jeg sgu godt lide, siger han til tipsbladet.dk.

Læs også: Debut mod AGF? Bo Henriksen overvejer at kaste Kasper Junker i ilden

AC Horsens har scoret seks gange i sæsonens hidtil otte kampe, hvilket er færrest af alle hold i Superligaen. Det kan måske forklares med manglen på angribere, så nu, hvor Kasper Junker er kommet til, skal der vel rettes op på den statistik?

- Det er ikke meningen, det skal være sådan om et par måneder, nej. Jeg er selvfølgelig kommet for at skulle bidrage med mål, fordi jeg er angriber, så forhåbentlig kan jeg åbne min målkonto i Horsens hurtigt, siger han.

Læs også: Kasper Junker: AC Horsens har de samme værdier som jeg

- Men det er også mange af mine andre kvaliteter, Bo (Henriksen, manager, red.) har hentet mig ind for, ikke kun at score mål. Der er også andre fokusser for holdet og for mig. Jeg skal få bidraget til at få point på kontoen, til hårdt arbejde, og at vi står sammen. Det handler om at vinde og få nogle point.

Mens Kasper Junker i AGF fik en del kritik for at score for lidt, er der ingen, der har kritiseret ham for hans villighed til at arbejde for holdet, og den har han ikke ladet ligge i Århus.

- Det er også noget af det, Bo og jeg har snakket om. Man skal være villig til at arbejde, det har jeg vist tidligere, at jeg er, og det er jeg selvfølgelig også i Horsens, siger han.

Første chance for at vise det får han søndag klokken 14, når der er kickoff fra Casa Arena.

Superliga

Mere Superliga

Fokus