• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FC København-boss: Vi skal ikke blive de gamle mænds klub

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det er sundt at få input fra folk i forskellige aldre, og derfor har William Kvist fået en plads i bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment, siger formanden.

Af Anders Dehn

FC København og resten af Parken Sport & Entertainment vil gerne have fat i unge mennesker, så derfor skal dem, der træffer beslutningerne, ikke være for gamle. Det siger bestyrelsesformand Bo Rygaard om en af årsagerne til, at William Kvist har fået en plads i bestyrelsen.

Udtalelsen falder i en artikel i Euroman, der har fulgt Kvist i hans nye rolle som bestyrelsesmedlem i Parken. De øvrige medlemmer og koncerndirektør Jan Harrit er alle født i 1950'erne og '60'erne, mens Kvist er fra 1985. Han er dermed mindst 20 år yngre end sine bestyrelsesfæller.

Og det er altså et plus, mener formanden.

Læs også:Peter Møller afviser Wieghorst og Kvist som assistentløsning før EM

- Jeg arbejder med tre grundlæggende kompetencer, når jeg vurderer potentielle kandidater til bestyrelser: intelligens, hjerte og energi. William er en intelligent, veluddannet og reflekteret person med stor empati og masser af energi. Han kan tilføre nye dimensioner til Parkens bestyrelse, hvor vi jo også henvender os til et yngre publikum og hele tiden skal passe på med, at vi ikke bliver de gamle mænds klub, siger Bo Rygaard til Euroman.

William Kvist er 34 år og trådte ind i bestyrelsen i sommer. Hans opgave er at sætte de øvrige bestyrelsesmedlemmer ind i den sportslige del af Parken-koncernen, der også tæller Lalandia, et ejendomsselskab og de arrangementer, der er i selve Parken.

Læs også:10 år er gået: Her er årtiets hold i Superligaen

Det er ikke alle de andre, der er eksperter på fodbold. Hovedaktionær Erik Skjærbæk har eksempelvis efter eget udsagn "ikke forstand på det". Som han sagde i fjor, da han bød Lars Seier Christensen velkommen som ny storaktionær:

- Jeg er i PS&E som langsigtet investorer. Nogle ser enorme muligheder i fodbold - jeg ser enorme muligheder i Lalandia, hvor vi skal i gang med to nye projekter. Sådan noget synes jeg er morsomt, og så kan jeg da også more mig over, når vi vinder i fodbold - især hvis de vinder penge.

William Kvist afløste FCK- og KB-nestoren Niels-Christian Holmstrøm i bestyrelsen.

Læs også:14. December: Jeg har altid pleaset den dreng, bare spørg William

Læs også:William Kvists frygt: Til sidst vil dansk fodbold blive ligegyldig

Læs også:William Kvist valgt ind i Parkens bestyrelse