• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCK-spiller drømmer stort: Jeg foretrækker Bundesligaen

Karlo Bartolec drømmer om, at skridtet efter FC København er en klub i Bundesligaen.

Af Ole Hoffskov

Det var ventet af de fleste, at Karlo Bartolec ville forlade dansk fodbold i løbet af sommeren, og den kroatiske højre back forlod da også FC Nordsjælland efter nogle succesfulde år i Farum.

Han tog dog ikke til udlandet - han nøjedes med at tage S-togslinje B til Østerport. 

I slutningen af maj blev 24-årige Karlo Bartolec præsenteret som ny mand i FC København, hvor han satte sin signatur på en fire-årig aftale. Indtil videre i denne sæson har kroaten mere eller mindre delt spilletiden med sin konkurrent Guillermo Varela.

Karlo Bartolec håber på nogle gode år i den danske hovedstad, så han kan tage næste skridt i karrieren - helst syd for den danske grænse.

Læs også:TV-aflysning af Bendtner-debut: FCK og Brøndby leder efter ny bane

- Jeg foretrækker Bundesligaen, det er en liga, jeg meget gerne vil prøve. Måden, man spiller fodbold på i Tyskland, er min favorit, siger Karlo Bartolec til sportske.jutarnji.hr og fortsætter:

- Jeg tager det skridt for skridt og udvikler mig stille og roligt. Da jeg forlod Lokomotiva, ville jeg ikke til en storklub for enhver pris, og FC Nordsjælland viste sig at være perfekt for mig. Nu har jeg taget næste skridt i FC København. Vi er med i Europa League-gruppespillet, og det er en ny chance for mig for at vise mig frem og få noget international erfaring.

Fredag opnåede Karlo Bartolec en anden stor milepæl i sin karriere, da han debuterede for Kroatiens A-landshold i 4-0-sejren over Slovakiet. FCK-spilleren var på banen i hele EM-kvalifikationskampen, og mandag spillede han 76 minutter for viceverdensmestrene i 1-1-skuffelsen ude mod Aserbajdsjan.

Bartolec havde svært ved at skjule sin begejstring, da han fik at vide, han skulle spille i stedet for en skadet Tin Jedvaj.

Læs også:Ståle Solbakken om nyindkøb: Han skal bygges op

- Jeg blev ramt af eurofori. Jeg måtte lægge låg på mig selv og koncentrere mig om opgaven, lyder det fra Karlo Bartolec.

Kroaten har spillet 93 Superliga-kampe, siden han kom til Danmark. 

Læs også:Delaney: Solbakken kan få Bendtner til at lykkes i FCK

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Læs også:Tidligere FCK'er var millimeter fra sommerskifte

Superliga

OB-stopper: AGF var kyniske

Marco Lund vil ikke diskutere fortjent og ufortjent efter et OB-nederlag til AGF. Stopperen var tilfreds med spillet,...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Randers FC - AC Horsens

Randers FC har med to sejre i træk fået tanket selvtillid men møder nu AC Horsens, der kun har tabt en gang på udebane. Hvordan går det mandag aften?

Optakt: Esbjerg fB - Brøndby IF

Esbjerg-spillerne får første chance for revanchere sig, efter John Lammers stoppede som cheftræner i mandags. Brøndby skal forsøge at bygge videre på sejren over FC Nordsjælland i Niels Frederiksen...