• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: FC Midtjylland - AC Horsens

Foto: Getty Images

FC Midtjylland ligger til at vinde det danske mesterskab og vender tilbage i aktion mod AC Horsens.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag d. 1. juni klokken 16.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Aydin Uslu
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #fcmach #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Der resterer bare 12 kampe i dansk fodbolds bedste række for FC Midtjylland, og topholdet har 12 point ned til FC København. Der skal derfor gå meget galt, hvis FC Midtjylland ikke skal vinde sit tredje mesterskab siden 2015.

Men en coronavirus-pause kan måske være det, der ryster FC Midtjylland. For en langvarig pause som coronapausen kan måske være med til at skabe en smule usikkerhed.

Omvendt har FC Midtjylland så mange gode spillere, at man burde kunne fortsætte de fornemme præstationer. Man har holdt spillerne på arbejde i løbet af krisen, så de er fysisk, hvor de skal være.

I deres testkamp mod AaB viste FCM skræmmende styrke og vandt 3-0 ude over Superligaens nummer seks, og den form skal de forsøge at fortsætte mod AC Horsens. De må dog klare sig uden flere skadede spillere 

Oliver Olsen, Gustav Isaksen og Kristian Riis er ude af opgøret med langvarige skader, mens man også er uden med Zsolt Korcsmar, der har fået sin kontrakt ophævet. Også Dion Cools og Ronnie Schwartz har pådraget sig skader, hvorfor de sidder over.  

Erik Sviatchenko har overstået sin karantæne og kan spille igen. Marc Dal Hende er desuden også med, efter at han sad over i testkampen mod AaB. 

AC Horsens:
Bo Henriksen og AC Horsens har haft en svær tid under coronapausen, hvor AC Horsens ikke har haft råd til at have spillerne på arbejde. Samtidig har man også måttet droppe en testkamp mod AGF, fordi corona-test er for dyr.

Med andre ord er der meget usikkerhed i Horsens, der kæmper i bunden af rækken, og det er efterhånden længe side, at holdet gik på pause med en ellers meget imponerende sejr på 1-0 ude over FC København.

Hvor FC Midtjylland kæmper for at vinde det danske mesterskab, kæmper AC Horsens for at undgå en af de nederste pladser i tabellen. Klubben ligger aktuelt nummer 10, men er bare to point foran SønderjyskE før de sidste par kampe i grundspillet og de efterfølgende seks kampe i gruppespillet. 

Til opgøret er AC Horsens uden midtbanespillerne Ayo Simon Okosun og Bjarke Jacobsen, og det gør det af gode grunde ikke nemmere at få et resultat for Horsens i Herning.

Pausen har betydet, at Jannik Pohl er klar til at spille igen, og han indgår i Bo Henriksens kamptrup. Om han så kan spille fra start, er en anden sag. Klar er også Nicolai Brock-Madsen, der havde problemer i starten af foråret. Ude er unge Mathias Madsen.

Karantæne:
FC Midtjylland: Ingen
AC Horsens: Bjarke Jacobsen og Ayo Simon Okosun

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen - Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho - Onyeka, Evander - Mabil, Dreyer, Anderson - Kaba

AC Horsens (4-4-2): Delac - Frantsen, Kiilerich, Ludwig, Lumb - Nymann, Hansson, Thorsen, Prip - Drost, Brock-Madsen

Profilen:
Awer Mabil har været en af forårets helt store oplevelser i Superligaen - to mål og tre assists har kantspilleren fra Australien stået for, og han har i de seneste otte Superliga-kampe socret fem mål. En mand, AC Horsens skal passe på.

Vidste du, at..:
AC Horsens får det svært i Herning, for de seneste 10 kampe mellem de to hold i Herning har FC Midtjylland vundet. Bare én gang i Superliga-historien har AC Horsens vundet ude over FC Midtjylland. Det var tilbage i 2006..

Dom:
Det er svært at se, hvordan opgøret skal kunne ende med andet end en sejr til hjemmeholdet. FC Midtjylland har været flyvende i toppen af Superligaen, og AC Horsens har haft hjemsendt spillerne de seneste måneder. De har samtidig ikke været i stand til at spille testkamp inden den svære udekamp mod FCM.

Det ligner en sikker sejr til hjemmeholdet, og der er ikke noget i historien, der giver Horsens forhåbninger. Samtidig er AC Horsens uden flere spillere, der er i karantæne.

4-0 til FC Midtjylland.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Optakt: Silkeborg IF - FC Nordsjælland

Læs også:Coronatest i Superligaen: Flere klubber er corona-fri

Læs også:Optimismen spirer i SIF: Eksperter spekulerer i ting - vi arbejder med dem

Læs også:Lasse Vibe bliver økonomisk rådgiver for professionelle idrætsudøvere

Læs også:Bekymret Solbakken: Det er et puslespil, som ikke er lagt færdigt

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Optakt: Randers FC - SønderjyskE

Efter skuffelsen mod FC Nordsjælland skal Randers FC forsøge at rejse sig mod SønderjyskE, der er startet sæsonen for...

Mere Superliga

Fokus