• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: SønderjyskE - AC Horsens

Foto: Getty Images

SønderjyskE tager imod AC Horsens, der ventes at give Superliga-comeback til Jannik Pohl.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev 
Dommer: Jens Maae
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #sjeach #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
Haderslev-klubben brugte det sidste af transfervinduet på at forstærke sig og har derudover brugt landskampspausen på at avancere i pokalturneringen.

På sidstedagen af transfervinduet kom Artem Dovbyk til SønderjyskE på en lejeaftale fra FC Midtjylland, og han er en spændende tilføjelse til offensiven. Det var dog ikke alt, der lykkedes i Haderslev frem mod transferdeadline. SønderjyskE havde blandt andet ikke held med at afskibe Joao Pereira, der slet ikke har fået spilletid i denne sæson.

Læs også:Optakt: Esbjerg fB - Randers FC

I pokalturneringen gjorde SønderjyskE det helt som ventet af med BK Viktoria fra Serie 1. De lyseblå vandt 5-0 i Fælledparken i København - blandt andet takket være to mål af førnævnte Artem Dovbyk. Glen Riddersholm gav debut til otte spillere i pokalsejren.

Mads Albæk kom også på måltavlen, men han måtte allerede lade sig udskifte med en skade i første halvleg, og han er ude mod AC Horsens. Det samme er langtidsskadede Marc Pedersen samt Artem Dovbyk.

Johan Absalonsen afsoner karantæne.

Læs også:Optakt: Lyngby BK - FC Midtjylland

AC Horsens:
Efter tre kampe i træk med nederlag og ikke en eneste scoring viste AC Horsens imponerende moral før landskampspausen, da Bo Henriksens mandskab besejrede oprykkerne fra Lyngby Boldklub med 2-1 i egen hule.

Den største AC Horsens-udfordring i denne sæson har været de mange indkasserede mål. To i snit er det blevet til i sæsonens første otte kampe, og dermed er det kun Silkeborg IF, der har en mere hullet defensiv.

Det er nu heller ikke fordi, at offensiven sprudler. Syv mål i de første otte kampe gør Den Gule Fare til Superligaens næstdårligste hold til at finde vej til netmaskerne, men det skal især Jannik Pohl råde bod på. Den tidligere AaB-angriber skiftede til AC Horsens på transfervinduets sidste åbningsdag.

Ligesom SønderjyskE er AC Horsens gået videre i Sydbank Pokalen, mens der har været landskampspause. Bo Henriksens tropper vandt 2-0 over BK Union.

AC Horsens har Nicolai Brock-Madsen på skadeslisten og Hallur Hansson i karantæne.

Læs også:Optakt: Brøndby IF - FC Nordsjælland

Karantæner:
SønderjyskE: Johan Absalonsen
AC Horsens: Hallur Hansson

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-2-3-1): Mielitz - Bah, Luijckx, Banggaard, Gartenmann - Ekani, Jonsson - Hassan, Rojas, "Greko" - Lieder

AC Horsens (4-4-1-1): Lansing - Nymann, Kiilerich, Ludwig, Lumb - Prip, Jacobsen, Therkildsen, Thorsen - Okosun - Pohl

Profilen:
En dygtig angriber, der laver for få mål. Det er en karakteristik, der ofte er blevet klistret på Jannik Pohl, der nu skal forsøge at få målscoringen med i AC Horsens, hvor der er hårdt brug for en spiller, der kan få netmaskerne til at blafre. Da Jannik Pohl senest scorede mod SønderjyskE, tabte AaB 1-4, så denne gang sigter angriberen efter både mål og tre point.

Læs også:Optakt: Hobro IK - FC København

Vidste du, at..:
AC Horsens-legenden Gilberto Macena er den spiller, der står noteret for flest scoringer i de indbyrdes opgør mod SønderjyskE. Brasilianeren har scoret syv mål mod Haderslev-klubben.

Dom:
Det bliver meget sjældent målrigt, når de to hold tørner sammen, og man skal nok heller ikke forvente en sand målfest fredag aften. AC Horsens formåede ikke at besejre SønderjyskE en eneste gang i fire forsøg i sidste sæson, og det lykkes heller ikke for Bo Henriksen og co. i denne omgang, men gæsterne får point med fra Haderslev. Buddet herfra er 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Optakt: Silkeborg IF - OB