• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Randers-spiller driller holdkammeraterne: Jeg er en irriterende person lige nu

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Björn Kopplin sender træningsvideoer til sine holdkammerater og efterlyser, at de sender retur. Han ved godt, at han er irriterende, men drilleriet har et formål: at holde Randers-truppen til ilden.

Af Anders Dehn

Vi hører det igen og igen: Det her er en usædvanlig situation. Ingen har prøvet det før. Men Björn Kopplin har. Sådan da.

Han ved i hvert fald, hvad det vil sige at træne selv. At løbe ture, lave mavbøjninger og benøvelser i stuen uden at vide, hvornår han skal træne rigtigt og spille kamp igen. Sådan er hverdagen, mens fodbolden er gået i coronahi, og sådan er hverdagen som klubløs.

Selv om samfundet selvfølgelig ikke lukkede ned, dengang i efteråret 2016, da Kopplin stod uden kontrakt, er situationen for ham personligt langt hen ad vejen den samme.

- Jeg har en gang været i en lignende situation, men uden at få løn: dengang jeg var uden klub i et halvt år. Ligesom nu vidste jeg ikke, hvornår jeg var tilbage. Nu er jeg i den heldige situation, at jeg har en kontrakt, fortæller Björn Kopplin til tipsbladet.dk.

Læs også:Randers-spiller vil hjælpe svage i sit lokalområde: Vil ikke have pengene

Han gør, hvad han kan, for at træne hårdt. Hans mål er at være i endnu bedre form, end da coronapausen begyndte. Han vil ikke bruge to-tre uger på at komme i form, når fodbolden vender tilbage. Han skal bare være der. Fra dag ét.

Men det kræver noget andet end normalt, hvor holdkammeraterne og trænerne holder hinanden i ørene. 

- Det handler meget om selvdisciplin. Det kan være, at alt forandrer sig, og man starter igen mandag. Så man skal være fokuseret. Jeg prøver at motivere de andre, mine holdkammerater. Vi kan stadig nå top 6, hvis vi spiller sæsonen til ende, siger han.

- Jeg sender dem videoer af, hvordan jeg træner. Jeg er en irriterende person lige nu. Jeg skriver tit til dem: "Hvor er min video fra jeres træning? Har I løbet i dag?" Jeg tror, de er irriterede på mig, men der er en årsag til det: Jeg tror, det hjælper os, når vi begynder igen.

Læs også:Overblik: Danske klubber sender medarbejdere hjem

Som Björn Kopplin fortalte i sidste uge, bruger han og hustruen Hanna også noget af deres tid på at hjælpe i deres lokalområde. Så selv om han er utålmodig for at komme i gang igen, skal han nok få tiden til at gå.

- Nu læser jeg også bøger og går med hunden. Jeg laver også mad, men jeg ved, min kone bliver sur, for hun elsker at lave mad, siger Kopplin med et grin.

Mandag blev en række medarbejdere i Randers FC sendt hjem, herunder spillerne. Det betyder, at de ikke må arbejde for klubben i mellemtiden, og klubben kan eksempelvis ikke kræve, at de træner. Interviewet med Björn Kopplin foregik i slutningen af sidste uge, altså før hjemsendelsen.

Læs også:Superliga-boss lover protesterende klubber: Vi vender tilbage med svar

Læs også:Her er otte film og serier til at holde fodboldabstinenserne i skak

Læs også:Quiz: Sidste spillerunde i Superligaens grundspil

Superliga

Mere Superliga

Fokus