• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Red Bull-ejer afviser købsplaner: Har aldrig nogensinde hørt om Brøndby før

Foto: Getty Images

Dietrich Mateschitz er ikke på vej til at investere i Brøndby IF. Det slår en talsperson fast på vegne af den stenrige Red Bull-ejer.

Af Anders Dehn

De Brøndby-fans, der protestede mod Red Bulls mulige indtog i klubben, kan godt ånde lettet op. Energityrene er ikke på vej til at investere i den danske Superliga-klub. Det slår ejer og medstifter Dietrich Mateschitz i onsdagens udgave af BT.

I sidste uge skrev InsideBusiness, at østrigeren havde været en tur i Brøndby for at se nærmere på forholdene, inden han eventuelt ville lægge sine penge i klubben. Det afviser Mateschitz dog via en talsperson.

Læs også:Avis: Brøndby-investor forklarer – der var kontakt til Red Bull

- Hr. Mateschitz har aldrig nogensinde hørt om Brøndby før, og han har helt bestemt ikke tilbragt en weekend dér. Altså er der absolut ingen planer om at overtage klubben, så der er ingen grund til bekymring hos deres fans, skriver talspersonen ifølge BT.

Den udmelding modsiger dog det, som en af Brøndbys nuværende investorer, Ole Abildgaard, sagde til Ekstra Bladet tirsdag. Her bekræftede han, at han både havde været i kontakt med den russiske rigmand Anton Zingarevich og Dietrich Mateschitz angående mulighed for at investere i Brøndby.

Læs også:Avis: Russiske rigmænd giver kold skulder til Brøndby

- Ja, det var også mig. Det skete via en person i mit netværk. Men jeg har ikke selv talt med ham (Mateschitz, red.). Og jeg kunne hurtigt se, at det ikke var interessant for ham at købe en minoritet i Brøndby IF. Og så blev den dialog lukket ned, sagde Abildgaard.

Selv om det hverken bliver Mateschitz eller Zingarevich, skal nogen lægge millioner i Brøndby IF i den kommende tid. Klubben har taget hul på en aktieemission, som kan indbringe op til 156 millioner kroner.

De 102 millioner har den allerede sikret sig, primært fordi de to aktionærer Jan Bech Andersen og Torben Bjørn Christiansen har forpligtet sig til at omdanne den gæld, Brøndby har til dem, til aktier.

Læs også:Brøndby-ejer: Jeg er ærgerlig over denne spekulation

Læs også:Ekspert om Brøndby-manøvre: Det er ligesom at tisse i bukserne

Læs også:Red Bull-kender: Brøndby-køb vil afvige fra deres normale strategi

Superliga

Mere Superliga

Fokus