• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Andreas Arp

Transferplanen: Er Saba i Randers til september?

Transferplanen: Er Saba i Randers til september?
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod vinduets lukning de 14 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på Randers FC.

Af Andreas Arp

Randers FC har måtte sige farvel til et par vigtige profiler, men har samtidig fået hentet gode erstatninger ind. Forsvaret ser stabilt ud efter de første par runder af Superligaen, hvor kronjyderne sagtens har kunne være deres indsats bekendt, og der er også kommet nye kræfter til i angrebet.

Transfervinduet synes derfor at være lukket i Randers, men som i så mange andre klubber kan et spillersalg hurtigt ændre på tingene - og "Hestene" har en brandvarm, eftertragtet georgier løbende rundt i stalden. 

Læs også: Transferplanen: Uret tikker i Horsens - Hvor bliver angriberen af?

Vi sætter fokus på alle 14 Superliga-holds transferbehov - denne gang er der fokus på Randers FC.

Sommerens tilgange:
Tobias Damsgaard (egne rækker)
Simon Graves Jensen (egne rækker)
Emil Riis Jakobsen (Derby County)
Patrik Carlgren (Konyaspor)
André Rømer (OB)
Benjamin Stokke (Kristiansund BK)
Marvin Egho (Spartak Trnava)
Mads Aaquist (FC Nordsjælland, lejeaftale)

Læs også: Transferplanen: FCK kan afhænde løntunge marginalspillere

Sommerens afgange:
Mayron George (Lyngby BK)
Joni Kauko (Esbjerg fB)
Bashkim Kadrii (FC København, lejeaftale udløber)
Jakob Johansson (FC Nordsjælland, lejeaftale udløber)
Eero Markkanen (AIK, lejeaftale udløber)
Mandla Masango (kontraktudløb)
Hannes Halldorsson (Qarabaq)
Mads Agesen (karrierestop)

Kommende kontraktudløb:
Joel Allansson (nytår 18/19)

Her kan der sælges:
Randers FC har allerede sagt farvel til en række spillere denne sommer - heriblandt den islandske landsholdskeeper Hannes Halldorsson, der efter to år i kronjylland tog til Qarabaq i Azerbaijan. Den sportslige og kommercielle direktør i Randers FC, Søren Pedersen, har gjort det klart, at det ikke er klubbens førsteprioritet at skulle sælge yderligere i de sidste par dage, da man ønsker at gøre truppen så sammentømret som muligt. Som i så mange andre Superliga-klubber kan et stort bud udefra hurtigt ændre på planerne, og det er da bestemt heller ikke utænkeligt, at en spiller som Saba Lobjanidze er i kikkerten hos andre klubber, selvom Randers vil gå langt for at holde på ham lidt endnu. Selv udtalte kantspilleren dog efter kampen mod Hobro, at han ikke var sikker på, at han vil være i Randers til september.

Søren Pedersen har yderligere åbnet for muligheden for, at spillere med lang vej til spilletid kan få lov til at blive lejet ud. 

Her kan der købes:
Randers har hentet godt og tidligt ind denne sommer, og især på målmandsposten ser svenske Patrik Carlgren ud til at kunne blive en habil erstatning for Halldorsson allerede. Defensiven har set god ud, André Rømer og Mads Aaquist er kommet til på midtbanen og både Benjamin Stokke, Emil Riis og Marvin Egho er blevet hentet ind til offensiven, så Randers ser alt i alt ud til at være polstret godt ind. Med andre ord ligner kronjyderne et hold, der er færdige med at handle på transfermarkedet, og Søren Pedersen slår da også fast, at det kun er et spillersalg, som kan få klubben til at skulle hente en erstatning ind. Forbeholdet er med al sandsynlighed tiltænkt Saba Lobjanidze, så hvis georgieren forsvinder, vil Randers formentlig hente en ny kantspiller ind. Bashkim Kadrii spøger stadig i Randers FC efter sit succesfulde lejeophold i foråret, men det må regnes som meget usandsynligt, at kronjyderne kan hente FCK-spilleren, der drømmer om udlandet. 

Citatet:
Sportslig og kommerciel direktør i Randers FC Søren Pedersen den 23. august til Randers Amtsavis

- Vi har en rigtig stærk trup, og er der nogle spillere, som synes, at vejen til spilletid er blevet lidt lang, så kigger vi på det og er måske også åbne for at leje enkelte spillere ud. Men sker det ikke, har truppen stadig en fin størrelse, og vi synes, at de spillere, vi har, passer ind.

Nøglepersoner:
Thomas Thomasberg, cheftræner
Rasmus Bertelsen, assistenttræner
Søren Pedersen, sportslig og kommerciel direktør
Henrik Jørgensen, administrerende direktør

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.