Video : Tipsbladet
Landshold

Hareide skyder indkasttræner ned: Vi skal selv kunne kaste bolden

Manden, der har hjulpet AC Horsens og FC Midtjylland med at score 20 mål efter indkast i denne sæson, tilbød sin hjælp til landsholdet forud for VM. Åge Hareide takker dog pænt nej.

Mads Døhr-Thychosen kastede, Paul Onuachu forlængede, og Marc Dal Hende prikkede bolden ind ved bagerste stolpe. Det mål, der sikrede FC Midtjylland det danske mesterskab, var der ikke noget tilfældigt ved, for hvor mange gange har vi ikke set FCM kaste langt, Onuachu springe højest og Dal Hende dukke op med en scoring?

Det var også langt fra første gang i sæsonen, at mestrene scorede efter et indkast. Sammen med AC Horsens har FC Midtjylland scoret 20 gange i den forgangne sæson efter indkast, og manden, der træner dem i at kaste længere, hårdere og fladere, er den samme.

Thomas Grønnemark, som indkastspecialisten hedder, sagde i et stort interview med tipsbladet.dk i sidste uge, at han hellere end gerne vil bringe sin viden videre til landsholdet.

- Det kunne være fedt at træne et landshold, for eksempel Danmarks eller et af de store udenlandske landshold. Om man vælger at gøre brug af det lange indkast, er op til trænerne, men hvis man gør det, hvorfor så ikke optimere sine muligheder? Jeg mindes ikke, at Danmark har scoret efter et indkast i lang tid.

I sidste uge lagde han så en video på Youtube, hvor han direkte opfordrede Åge Hareide til at lade sig træne landsholdsspillerne frem mod VM. Det kunne eksempelvis være mod de relativt små peruvianere, påpegede han. Du kan se videoen, hvor Grønnemark også giver et par gode indkast-råd, her.

Landstræneren afviser dog at bruge Grønnemarks ekspertise frem mod slutrunden.

- Det er ikke en mulighed. Jeg tror, at vi ordner kastene selv, siger Åge Hareide.

Du mener ikke, der er så meget at hente?

- Nej, det synes vi ikke. Vi skal simpelthen kunne kaste bolden ind selv, lyder svaret.

Hareide skar i går sine 35 spillere i bruttotruppen ned til 27 spillere. Blandt de tilbageværende er Jonas Knudsen, efter back-konkurrenterne Riza Durmisi og Nicolai Boilesen blev fravalgt. Om han ligefrem er valgt på sin indkaststyrke, er nok tvivlsomt, men kaste langt kan han i hvert fald.

Den 4. juni skal han så præsentere sin endelige trup på 23 mand.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.