• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Mads Bye Marboe

FCK-emne kan blive første Jon Dahl-indkøb: Hareide krydser fingre

Foto: Getty Images

Isaac Kiese Thelin sættes i forbindelse med Malmö FF, og Åge Hareide ser gerne, at angriberen bliver Jon Dahls Tomassons første indkøb.

Af Mads Bye Marboe

Åge Hareides højre hånd og assistent på det danske landshold, Jon Dahl Tomasson, stopper et halvt år før EM-slutrunden og tre kampe hjemme i Parken for at blive cheftræner for svenske Malmö FF.

I klubben på den anden side af Øresund var Hareide selv cheftræner i 2014 og 2015, og han har stadig kontakt til klubbens ledelse. Men i forbindelse med Jon Dahls skifte var der ingen råd at hente hos nordmanden.

Hareide frygtede ganske enkelt, at han ville miste sin assistent.

- Den her gang talte jeg faktisk først med Daniel (Andersson, sportschef i Malmö FF, red.), efter han havde bestemt sig. Normalvis taler vi før, men jeg var bange for, at jeg ville miste Jon, siger landstræneren til Sydsvenskan og uddyber:

Læs også:Officielt: Jon Dahl bliver ny cheftræner i Malmö FF

- Men da Jon havde besluttet sig, var der ikke noget at gøre. Jeg under klubben det bedste og kan ikke sige andet, end at Malmö får en dygtig træner.

Åge Hareide mener, at Malmö FF-fansene kan forvente en cheftræner, der ønsker at spille mere fodbold, end man tidligere har været vant til - også selvom der er en balance.

- Han vil spille fodbold. Han er en fortaler for at spille og holde bolden centralt på banen. Vi kommer til at se mere boldbesiddelse, men han vil også gerne hurtigt frem ad banen. Der vil blive varieret.

- Han ønsker at holde bolden centralt og skære ind fra kanterne. Der vil være både indspil og indlæg. Et mere varieret Malmö.

Læs også:Forventningsfuld Jon Dahl: Vil tage næste skridt med Malmö

Søndag skrev belgiske Het Laatste Nieuws, at Malmö FF nærmer sig en lejeaftale med Isaac Kiese Thelin, der også har været rygtet til FC København. Aftalen skulle indeholde en købsoption, og mandag følger FotballDirekt op ved at melde handlen så godt som på plads.

Åge Hareide arbejdede selv sammen med den svenske angriber, da han stod i spidsen for Malmö.

- Isaac skiftede til os, da "Gische" (Guillermo Molins, red.) blev skadet. Det var en spiller, jeg kunne lide. Han ofrer sig selv og var meget vigtig for os i Champions League. Han kan score mål, men han tager også mange dueller og meget opmærksomhed. Han spiller fysisk og giver andre spillere frihed.

Jon Dahl har udelukkende cheftrænererfaring fra kortere ophold i Excelsior og Roda JC for nogle år tilbage, men Hareide er ikke bekymret for, om han kan stå for presset.

- Vi har diskuteret det. Man kan som ung træner tage den lange vej fra de lavere divisioner og opbygge erfaring, men som Jon selv siger, har han lært meget, som ikke står i skolebøgerne, ved at være spiller. Det er vigtigt med erfaring, og den hollandske skole er en god, offensiv skole, slutter Hareide.

Læs også:DBU om Jon Dahl-afløser: Hareides beslutning

Læs også:Jon Dahl Tomasson cheftræner i Malmö: Sender stikpille til FCK

Læs også:Hareide jagter Jon Dahls afløser: Har været i kontakt med flere muligheder

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020