• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AGF-profilens dom: Vi har overhovedet ikke brugt tid på Randers

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Patrick Mortensen nyder medgangen for AGF, men maner til besindighed. Holdet "har ikke vundet en skid endnu", og på søndag gælder det lokalrivalerne Randers FC.

Af Anders Dehn

Det er ikke gået AGF's vej de seneste år, det kan man vist roligt sige, men der er begyndt at opstå en gruppe af spillere i truppen, der kun har kendt til sportslig fremgang. En af dem er Patrick Mortensen, der kom til klubben i januar i fjor.

AGF hentede tredjeflest point i Superligaen i 2019, og holdet ligger aktuelt på tredjepladsen, inden forårssæsonen begynder. Så toneangivende spillere som Mortensen, Alexander Munksgaard, Frederik Tingager, Nicolai Poulsen og Jon Dagur Thorsteinsson har endnu ikke fornemmet, hvordan det er at spille på et dårligt AGF-hold.

Så hvad er det, der er lykkedes så godt for AGF det seneste års tid?

- Vi har fået en sindssygt god stamme og en rigtig homogen trup. Alle kommer godt ud af det med hinanden. Vi har stadig nogle individualister, men de får lov til at udfolde sig, fordi basen er på plads. Sådan en som Bundu kan man jo ikke komme uden om, siger Patrick Mortensen til tipsbladet.dk.

Læs også:Optakt: AGF - Randers FC

- Uden at forklejne nogen er der blevet skilt lidt ud undervejs, og David har fået sat et rigtig godt præg på, hvad han gerne vil have for nogle spillere, og hvordan han vil have, det skal se ud. Det er begyndt at gå op i højere enhed.

- Et af de sundeste tegn er, at vi kom ud af transfervinduet uden at købe eller sælge nogen. Det siger rigtig meget. Klubben tror på os. Det er meget sjældent i fodbold, at der ikke bliver hentet nogen ind. Men det følte vi ikke, der var behov for.

Patrick Mortensen scorede 18 gange i 2019, flest af alle AGF'ere, så han bærer sin del af ansvaret for, at det gik - og går - godt. 

- Det er bare pissefedt at være en del af lige nu. Vi nyder det helt vildt. Men vi er stadig meget ydmyge, for trænerne vokser ikke ind i himlen. Vi er kun halvvejs. Som Jacob (Nielsen, direktør, red.) har sagt: Vi har ikke vundet en skid endnu. Vi holder fokus på, at vi har en pissevigtig kamp på søndag, siger han.

Læs også:AGF’er spillede for sydafrikansk legende: Jeg er taknemmelig

AGF møder Randers FC i holdenes første gældende kamp i 2020, og den er ikke bare vigtig, fordi de er lokalrivaler. Det er den også, fordi AGF ligger på tredjepladsen, og Randers på femtepladsen. Der er altså potentielt afgørende point i top 6-regnskabet på spil.

- Det har været lige på og hårdt i hele vores opstart. Vi har spillet nogle gode kampe i højt tempo, som jeg tror kan gavne os. Randers er et rigtig fint hold, som vi har haft problemer med, men vi har overhovedet ikke brugt tid på at snakke om dem. Hvis vi kan ramme vores niveau, får vi også point på søndag og gerne tre, siger Patrick Mortensen.

- Det er åbningskampen, og det er ikke sommerbaner, vi spiller på. Det skal vi også have in mente. Det bliver sikkert en slåskamp, som det plejer at være mod Randers.

AGF har ikke slået Randers i de seneste 11 forsøg. Men som holdets 2019 viser, er tiden måske inde til, at de dårlig statistikker bliver brudt. 

Læs også:Tilfreds David Nielsen: Vi har formået at holde holdet samlet

Læs også:AGF-back: Randers FC er svære at spille imod

Læs også:Afstemning: Bryder AGF forbandelsen mod Randers FC?

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.