• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Midtstopper bomber for Horsens: Jeg ved, hvad forsvarere ikke kan lide

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Erhan Masovic har scoret fire mål i tre testkampe for AC Horsens. Han er ellers normalt midtstopper, men er frisk på at fortsætte i angrebet.

Af Anders Dehn

AC Horsens manglede i hele januar en angriber. Nicolai Brock-Madsen var den eneste rigtige af slagsen i klubben, og efteråret måtte forsvars- og midtbanespillere ofte vikariere i forreste geled, fordi Brock-Madsen eller Jannik Pohl var skadet.

Derfor fik Erhan Masovic fået chancen som angriber i alle fire hidtidige træningskampe, og man må sige, at serberen har grebet den. Han har nemlig scoret fire gange i alt mod SønderjyskE, Aarhus Fremad og Hobro IK, mens han i sine 25 minutter mod Kristiansund BK ikke kom på tavlen.

Han har ellers aldrig spillet angriber før, men han er til gengæld vant til at blive flyttet rundt på banen, og det har formentlig hjulpet, vurderer han.

Læs også:Horsens-spiller i tvivl om januartransfer: Alt kan ske

- Jeg har spillet mange positioner: højre back, defensiv midtbane, midtstopper, så det er ikke underligt for mig, at træneren skifter min position. Især på U21-landsholdet, hvor jeg nogle gang spiller som 6'er og andre gange som 8'er. Det er ikke noget problem. Jeg spiller bare det, som træneren vil have fra mig, siger Erhan Masovic til tipsbladet.dk.

Den foreløbige succes som målscorer kommer dog alligevel bag på ham.

- Jeg havde ikke forventet, at jeg ville score de mål. Men det er fint. Jeg er midtstopper, så jeg ved, hvad forsvarspillere ikke kan lide, og så prøver jeg bare at gøre det modsatte. Jeg har gjort det godt i de tre kampe, siger Masovic.

Læs også:Jannik Pohl vender tilbage til AC Horsens

Han ved ikke, hvad der fik manager Bo Henriksen til at sende ham op i angrebet, men der spiller han altså i øjeblikket. Og når holdet deler sig op til træning, går han med angriberne for at øve gennembrudsspil eller afslutninger.

- Men det kan skifte hver uge, så jeg ved ikke, hvad der sker. Men jeg er glad for at spile som angriber, siger Erhan Masovic, der ikke vil tage stilling til, om han skal flyttes permanent op i angrebet.

- Jeg tænker ikke sådan. Jeg vil bare spille, for jeg er her for at få minutter og være en del af holdet. Hvad jeg spiller, er jeg ligeglad med. Lige nu er jeg angriber, så jeg scorer mål. Vi må se. Måske ændrer det sig. Måske skal jeg spille en anden plads. Men det er ikke noget problem for mig.

21-årige Masovic er udlejet fra Club Brugge til AC Horsens for resten af denne sæson.

Læs også:Pohl får ophævet kontrakten: Et misforhold mellem klub og spiller

Læs også:Bo Henriksen om Qvist-fravalg: Andre er bedre end ham lige nu

Læs også:2. divisionsspiller går i Kasper Junkers fodspor: Prøvetræner i norsk klub