• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Niels Frederiksen har godt øje til Samuel Mraz: Han er en snu angriber

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Konkurrencen om spilletid i Brøndby-angrebet er hel åben, men lige nu kunne det godt se ud til, at Niels Frederiksen gerne vil se Simon Hedlund og Samuel Mraz i angrebet sammen.

Af Kenneth Jensen

Simon Hedlund var fast mand i efteråret for Brøndby IF, og det ventes han at blive igen i foråret. Men svenskeren står til at få ny makker i angrebet, hvor han ikke længere skal servicere Kamil Wilczek. Nu er det enten Samuel Mraz eller Mikael Uhre, der bliver makkeren i front.

Alle har scoret mål i opstarten, hvor Uhre faktisk har været ganske skarp med i alt tre scoringer.

Men det ligner alligevel i første omgang, at Hedlund, der i efteråret lavede hele otte assists, får slovaken Samuel Mraz ved sin side, mens Uhre nok må komme ind og gøre sig gældende fra bænken.

Læs også:Pres på i top tre-jagtende Brøndby: Sådan skal det være i en stor klub

- Det bliver ikke en 1 til 1-erstatning, og der bliver også nogle forandringer i vores måde at spille på. Vi kommer selvfølgelig ikke til at spille med ni spillere, fordi vi har sagt farvel til Kamil og Kaiser. Vi får lov til at sætte to andre ind, og der kunne "Sam" sagtens være den, som i en stor del af tiden skal udfylde positionen, Kamil spillede i efteråret, siger Niels Frederiksen til tipsbladet.dk.

Cheftræneren roser den 22-årige slovak, der scorede to gange i Superliga-efteråret, men han gør det også klart, at der er andre alternativer i front.

- "Sam" er en snu angriber, der placerer sig rigtigt og læser situationerne korrekt, så jeg er sikker på, at Hedlund og "Sam" kan finde ind i et godt samarbejde, men man skal ikke glemme, at vi også har Mikael Uhre, og vi har også Jesper Lindstrøm, som vi har brugt en del som angriber i opstarten, så det ser fint ud. Vi har muligheder for nogle konstellationer, og det ser spændende ud, siger cheftræneren.

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

I det hele taget er Niels Frederiksen fortrøstningsfuld, selv om han har mistet vigtige spillere. Det er han, fordi afløserne har været i stand til at score de nødvendige mål i testkampene.

- Det er vigtigt for os. Vi skal finde spillere, der kan score mål, når vi nu i transfervinduet har sagt farvel til 70 procent af vores mål. Det er ikke bare én - det skal være flere spillere - for vi kan ikke bare forvente, at én kan afløse Kamil og score lige så mange mål. Der er flere, der skal tage ansvar og byde sig ind som målscorer, og det tror jeg også på, siger cheftræneren.

Brøndby åbner foråret med en udekamp mod OB, derefter venter en udekamp mod AaB. 

Læs også:Brøndby-målscorer: God til at komme videre efter brændte chancer

Læs også:Brøndby IF tog flot skalp i Portugal: Slog suveræne tjekkere

Læs også:Alt om Brøndby IF: Nu skal de unge vise deres værd

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.