• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

SIF-spiller om bænken: Har virkelig oplevet, hvor lidt overskud man kan have

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Simon Skou Jakobsen har spillet hundredvis af kampe for Silkeborg IF, men i denne sæson har han mistet sin plads. Det har været hårdt mentalt, og det har påvirket hans humør derhjemme.

Af Anders Dehn

Det begyndte fint for Simon Skou Jakobsen, der startede inde for Silkeborg IF i begyndelsen af sæsonen. Men efterhånden som målene fløj ind om ørerne på holdets defensivspillere, skiftede cheftræner Kent Nielsen ud på holdet. Det kostede vicenanføreren sin plads.

Den har han endnu ikke genvundet, så nu har han rundet to måneder som reservespiller. Den situation er uvant for det levende klubkoryfæ, og han lægger ikke skjul på, at det har været hård kost.

- Jeg har virkelig oplevet, hvor lidt overskud man kan have, når man kommer hjem, fordi jeg har brugt alt min energi på at holde mig oven vande. At holde motivationen oppe til træning. Jeg har sat en dyd i ikke at spolere noget, ikke at ødelægge træningen ved at være uoplagt. Det har jeg virkelig sat en dyd i, men det har også krævet sindssygt meget energi, fordi det er en skidt situation, jeg er i, Simon Skou Jakobsen til Spillerforeningen.

Læs også:Simon Jakobsen kan få sjælden startplads: Jeg har hungret efter det

- Det, har jeg oplevet, kan gå ud over mit overskud derhjemme. Jeg har været utrolig træt, når jeg er kommet hjem fra træning. Måske haft lidt længere til smil, end jeg normalt har. Det har bare været vanvittigt hårdt mentalt.

På det seneste har det unge makkerpar Jeppe Spliid Gertsen og Frederik Alves Ibsen holdt Jakobsen ude af holdet. Også anfører Dennis Flinta har spillet flere kampe, mens Jakobsen sad på bænken.

Læs også:SIF-viceanfører bænket: Hvis det fortsætter, vil jeg se mig om til januar

Simon Skou Jakobsen har tidligere talt om, at hvis han situation ikke ændrer sig, vil han måske skifte klub til sommer.

- Hvis situationen til december er, som den er nu, så vil jeg helt sikkert kigge mig omkring. Men det er ikke for enhver pris, at jeg vil smutte, sagde han til Ekstra Bladet i sidste uge.

Silkeborg møder AGF i den kommende Superliga-runde.

Læs også:Medie: Superliga-oprykker lurer på transferfri forsvarer

Læs også:Forsvarsspiller bliver i Silkeborg: 1. Division var ikke aktuelt

Læs også:Viceanfører overvejer SIF-exit: Vil nogen snakke med mig, kigger jeg på det

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.