Landshold

Eriksen: Presset for første gang

Christian Eriksen erkender, at han for første gang i sin landsholdskarriere mærker presset, men han frygter ikke for startpladsen.

- Han (Christian Eriksen, red.) har ikke fundet sin form endnu. Det kan alle se. Vi arbejder knaldhårdt på at finde den sammen med ham. Det gør Christian, og det gør vi, når vi det ikke til den første kamp, så arbejder vi knaldhårdt videre.

Sådan lød landstræner Morten Olsens vurdering af Christian Eriksens indsats i gårsdagens 2-0-sejr over Australien til sporten.dk, hvor Ajax-spilleren kun spillede den første halvleg.

Det unge stortalent kan godt mærke presset i øjeblikket, indrømmer Eriksen selv.

- Det kan jo være, at de forsøger at sætte mig mere op og presse mig. Jeg har også hørt, at Daniel Agger siger, at jeg ikke skal være så ydmyg og være mere aggressiv, og han kan da godt have en pointe i det, fortæller Eriksen til sporten.dk og fortsætter:

- Det er jo lidt første gang, at der er det pres på mig. Men det er fint nok. Jeg lærer hele tiden, og den her slags ting kan kun modne mig. Jeg føler ikke selv, at min plads er truet på holdet.

I pausen af landskampen fortalte fynboen til landstræneren, at han var ved at løbe tør for kræfter, og derfor blev han skiftet ud. Trods den manglende form, så er Eriksen fortrøstningsfuld.

- Jeg sagde i pausen til Morten Olsen, at jeg var tæt på at være helt færdig. Så havde jeg regnet med, at han ville give mig 10 minutter mere i anden halvleg, men han reagerede med det samme, og det er sådan set fint nok, siger han og uddyber:

- Jeg er kommet så langt allerede siden Brasilien-kampen, hvor jeg stort set ikke rørte bolden. Hvis jeg kan øge min form lige så eksplosivt den sidste uge før Holland-kampen, så er jeg sikker på, at jeg kan spille hele kampen. Jeg er ikke der, hvor jeg vil være endnu, men vi bygger på i den kommende uge.