Bundesliga

Topscorer endnu ikke i form

FC Midtjyllands Christian Olsen er topscorer i superligaen, men endnu ikke i startopstillingen hos midtjyderne på grund af manglende form.

Han bomber løs for sin nye klub i SAS ligaen, FC Midtjylland, men bliver ikke fundet god nok til en plads i startopstillingen. Noget af et paradoks, for hvorfor ikke lade sin farligste mand starte inde?

- Det er selvfølgelig fordi, at han ikke er i form til at spille 90 minutter. Var han det, ville det være rigtig dumt ikke at sætte ham på banen, men det kan han ikke magte fysisk. Christian har spillet tre år i Fynsserien og et år i Danmarksserien, og vores fysiske træner mener, at det vil kræve mindst et halvt år, før han er i samme fysiske form som de andre, siger FC Midtjyllands assisterende træner Thomas Thomasberg til Politiken.

Den unge angrebskomet er på særlig skånekost i den daglige træning, som doseres nøje efter hans fysik, som helt naturligt skal vænnes til livet som prfessionel fodboldspiller.

- Det vigtigste er, at Christian er klar til de sidste 45 minutter. Det nytter jo ikke, at han kan score en masse mål til træning, hvis ikke han er klar til kamp, siger Thomas Thomasberg.