EM

- 20 procents chance for Mathijsen

Den hollandske landstræner Bert van Marwijk indrømmer at Joris Mathijsen, med 80 procents sikkerhed ikke spiller mod Danmark på lørdag.

Den 32-årige forsvarer, der til dagligt spiller i Malaga, trænede ikke med holdkammeraterne onsdag. Han plejer stadig en forstrækning. Skaden holder ham sandsynligvis ude af kampen mod Danmark, og Mathijsens fravær er en bet for van Marwijk.

- Mathijsen har fået et tilbageslag, da skaden ikke helede hurtigt nok. Vi træffer beslutningen om to dage, og vi vil se nøje på hvordan han klarer træningen. Jeg er villig til at tage risikoen med ham, men vi må vente to dage. Han er 80 procent ude af Danmark-kampen, siger Marwijk til Sky Sports.

Marwijk har respekt for den danske modstand, han og holdet står overfor på lørdag. Han understreger, at det er et andet modstanderhold, end det hold man slog 2-0 for to år siden.

- Det danske hold har skiftet på fire eller fem positioner. De kvalificerede sig til EM, så det er et stærkt hold, men som jeg sagde for to år siden, er der ingen hemmeligheder mellem holdene. Flere af deres spillere spiller i Holland og i de europæiske ligaer. Deres spillestil er meget ligesom vores. Begge hold respekterer hinanden, og da lodtrækningen fandt sted, sagde jeg, at dette var den vigtigste kamp. Det er det stadig, pointerer Bert van Marwijk.

Med Mathijsen ude forventes det at Ron Vlaar indtræder ved siden af Heitinga.