EM

Blanc: Frankrig er ikke EM-favorit

Frankrigs landstræner, Laurent Blanc, insisterer på, at hans mandskab ikke er blandt favoritterne til EM-titlen, og han mener, at der kun er tre guldfavoritter.

Flere eksperter mener, at Frankrig kan blive én af de store positive overraskelser ved EM-slutrunden, da det endelig ligner, at de er på vej mod storformen igen efter nogle skuffende slutrunder.

Selvom Frankrig ikke har tabt en landskamp siden 3. september 2010, så vil landstræneren Laurent Blanc ikke sætte sit hold i spil til EM-guldet.

- Vi er ikke favoritter. Der er kun to eller tre hold, der er favoritter til at vinde EM 2012 – Spanien, Tyskland og Holland. Disse tre hold kan håbe på at vinde turneringen – i det mindste i begyndelsen, siger Blanc ifølge goal.com.

Blancs tropper vandt deres sidste testkamp med 4-0 over Estland i tirsdags, men han er langt fra tilfreds med holdets defensive spil på det seneste. Og det skal altså forbedres, hvis Frankrig skal kunne lave nogle flotte resultater ved den kommende slutrunde, mener han.

- Vi havde et rigtig godt forsvar i kvalifikationen til EM, selvom vi ofte skiftede mandskab. Jeg håber, at vi kan realisere vores potentiale, fordi uden et stærkt forsvar kan vi ikke nå langt, slutter franskmanden, der selv spillede 97 kampe i det franske forsvar.

Frankrig er i EM-pulje med værtsnationen Ukraine, Sverige og England. Og franskmændene møder England i deres første kamp på mandag.