EM

Clichy: Fordel med underdog-rollen

Frankrigs stærke vestre back Gael Clichy tror, at det store pres på Spanien og Tyskland kan blive en fordel for Les Bleus.

Frankrig nåede et historisk lavpunkt i landsholds-regi, da holdet under VM 2010 valgte at strejke som konsekvens af Nicolas Anelkas hjemsendelse. Siden da har Laurent Blanc taget over, og den tidligere Manchester United-stopper har for alvor fået holdet på ret køl igen.

Således har Les Bleus ikke tabt i de sidste 21 kampe, men på trods af den fornemme statistik bliver Frankrig ikke nævnt blandt de absolutte favoritter ved EM-slutrunden. Det kan gå hen og blive en fordel, mener Manchester City-backen Gael Clichy.

- Jeg husker, at folk i 1998 ikke snakkede særlig meget om, at Frankrig skulle vinde turneringen, men nærmere gøre det godt foran hjemmepublikummet. Rollen som outsider kan godt blive en fordel. Arsene Wenger sagde tit, at det er bedre at blive set som nummer to eller tre i titelkampen frem for at være nummer et på grund af alt det pres, det medfører, siger Clichy til FIFA.com og fortsætter.

- På nuværende tidspunkt er Tyskland og Spanien favoritter, og de får mere opmærksomhed end Frankrig, hvilket kan være positivt. Men det betyder samtidig, at de hold er foran os. Det er op til os selv at gøre op med det og genoprette Frankrigs styrke.

Selvom Frankrig ikke er de absolutte favoritter til at snuppe titlen i Polen og Ukraine, må de påtage sig favoritværdigheden i Gruppe D, som også består af England, Sverige og Ukraine.

Frankrig starter Gruppe D med det store brag mod England mandag klokken 18.