EM

Dansk EM-triumf inspirerer Hodgson

Roy Hodgson mener, at alle hold har en chance for at vinde den kommende EM-slutrunde.

Det engelske landshold er under pres for at levere et godt resultat, og Roy Hodgson håber, at holdet kan få en god slutrunde. Han understreger dog, at alle 16 hold har en chance for at Henri Delaunay-trofæet den 1. juli i Kiev.

- Alle hold kan vinde. Vi så Danmark vinde i 92', da de samlede alle spillerne op fra stranden, fordi de ikke skulle have været der i første omgang. Vi så Grækenland vinde imod alle odds i 04'. Det er fodboldkampe, og alt kan ske, siger Hodgson til en australsk avis.

Et kæmpe pres på deres skuldre, har i mange år hæmmet England under diverse turneringer. Hodgson tror dog, at spillerne er klar til at håndtere presset, og han har opskriften klar.

- Spillerne er under et enormt pres. Vi, trænerne lægger pres på dem. Nation lægger pres på dem. Jeg forventer, at de er selvsikre og fulde af selvtillid. Hvis ikke de viser det, vil jeg spørge dem "Hvorfor har du ingen selvtillid? Hvis jeg var ligeså god som dig, ville jeg være meget selvsikker", forklarer Hodgson.

Den engelske landstræner, der tidligere har trænet FC København, er spændt på sin første slutrunde i spidsen for England.

- Jeg ser frem til det her, og jeg vil nyde det, så godt jeg kan. Det bliver selvfølgelig lidt nemmere at nyde det, hvis vi vinder, siger Hodgson.

England har mistet fire spillere til skader de seneste uger, og Hodgson har været kritiseret for sine dispositioner. På mandag kan kritikken måske forstumme, hvis England banker Frankrig i første gruppekamp.