EM

Eriksens plads er truet

Den danske Ajax-stjerne kan mærke konkurrenternes ånde i nakken, inden EM går i gang.

Christian Eriksen var i 2010 Morten Olsens kanin, da han ved VM i Sydafrika blev indlemmet i truppen for at samle sig noget erfaring til den formodede store karriere, der er ham i vente.

Men nu - to år senere - er det straks en anden situation den boldfaste Ajax-kreatør står over for. Nationens spinkle EM-håb er hængt op på Eriksens knap så brede skuldre, og hovedpersonen har kvitteret med to anonyme landskampe mod Brasilien og Australien.

Det har åbnet debatten om pladsen som kreativ støber bag Bendtner. En debat, som også Morten Olsen har bidraget til. Selv føler Eriksen da også, at der er konkurrence om den plads, som alle nok havde regnet med var hans.

- Jeg tror, at jeg hele tiden har været truet. Jeg tror, at der har været konkurrence på min plads hele tiden, og det er også meget fint. Sådan er det på klubholdet, så det kender jeg allerede.

Især Thomas Kahlenberg og Lasse Schøne presser på for at overtage dirigentstokken på den offensive midtbane. Christian Eriksen ligner dog endnu førstevalget, hvilket kommer til at medføre et øget pres, men det tager fynboen med ophøjet ro.

- Jeg synes ikke, der er et for stort pres på mig. Hvis man gør det godt, så kommer presset, siger Christian Eriksen ifølge Ritzau.

Han og resten af den danske trup er netop i dag ankommet til Polen, hvor Danmark har base, mens kampene spilles i Ukraine.