EM

Platini: Gult kort for at forlade banen

Selv ved racistiske bemærkninger, er det ikke okay at forlade banen. Det slår Michel Platini fast forud slutrunden hos to kontroversielle værter.

Flere spillere har truet med at forlade banen og Mario Balotelli vil måske endda forlade slutrunden, hvis han eller andre bliver udsat for racistiske bemærkninger ved EM. Det skal de have lov til, men det koster en advarsel at forlade banen uden dommerens tilladelse, siger UEFAs præsident.

- Det er et gult kort. Det er ikke spillere eller Hr. Balotelli, der står for at dømme noget som helst. Det er dommeren, der skal træffe beslutningerne, og vi bakker op om dommeren, hvis han beslutter at afblæse en kamp, forklarede Platini på det officielle kick-off pressekonference i Polen i dag - en pressekonference, der i høj grad omhandlede racisme og konsekvenserne ved racistiske handlinger. Det irriterede tydeligvis Platini, da han blev bedt om at forholde sig til Sol Campbells opfordring til engelske fans om at blive væk fra EM.

- Hvad vil I have, jeg skal sige? Hvordan skal jeg forholde mig til det? Folk kan gøre, hvad de vil. Jeg tror ikke, der er mere rascisme i Polen og Ukraine, end i England og Frankrig. Det er ikke et problem for fodbold. Det er et problem for samfundet, konkluderer Platini.

Den franske UEFA-boss konstaterer, at det er svært for UEFA at gøre det store for at sikre ro på tribunerne.

- Jeg er ikke ansvarlig for, hvad der sker på et fodboldstadion. Hvordan kan du udenfor et stadion sige: "Du er racist, du kan ikke komme ind. Du er ikke racist, du kan godt komme ind." Det kan du ikke, siger Platini.

EM åbnes fredag aften, når Polen og Grækenland spiller klokken 18 National Stadium Warsaw i Warszawa.