EM

Rommedahl jagter Schmeichels rekord

Dennis Rommedahl er 14 kampe fra at slå Peter Schmeichels rekord for flest landskampe.

Dennis Rommedahl har allerede en vis status i dansk fodbold. Med 116 landskampe på bagen er han den markspiller, der igennem tiderne har spillet flest landskampe for Danmark. Han har for længst passeret legender som Michael Laudrup, Morten Olsen og Thomas Helveg på listen, og nu er der kun et navn, der står foran ham: Peter Schmeichel.

Den store målmand nåede i sin tid 129 kampe, men den rekord har Dennis Rommedahl nu i sigte. Det skriver BT.

- Du kan godt stille det op og sige, at hvis det går rigtig godt til EM, så vil man da være endnu mere motiveret for at fortsætte på landsholdet. Men det handler altså også om niveau og om at være i fysisk topform for at spille på det danske landshold. Så det er vist ikke kun mig, der bestemmer, om jeg skal blive ved, siger Dennis Rommedahl til BT.

Han kan godt se sig selv indlede et rekordforsøg, men det kræver at kroppen er med på ideen.

- Der er da flere af drengene i truppen, som i hvert fald opfordrer mig til at forsøge at tage rekorden. Men jeg tager lidt landsholdet fra gang til gang. Lysten skal være der, og så skal fysikken være i orden. Nu har jeg haften sæson i Brøndby, hvor jeg har haften del skader, og det skal helst ikke fortsætte, hvis jeg vil spille mange flere kampe på landsholdet, siger Rommedahl, som håber at slå rekorden - selvom han allerede er godt tilfreds med sin landsholdskarriere.

- Selvfølgelig ville det være rigtig fedt at nå den rekord. Det ville være noget, jeg ville være så stolt over. Et eller andet sted synes jeg selv, at jeg allerede er historisk på landsholdet. Når man runder 100 landskampe, så er man vel på en eller anden måde med i fodboldhistorien. Men at have rekorden vil klart være det største, siger Rommedahl til BT.

Dennis Rommedahl kan spille sin landskamp nummer 117, når Danmark møder Holland ved EM på lørdag.