EM

Stor mental opgave venter Tyskland

Med Champions League-skuffelsen i bagagen er det en flok mentalt slidte Bayern-spillere, der er stødt til den tyske EM-trup.

Stammen på det tyske landshold til EM i Polen og Ukraine består af en perlerække af Bayern München-spillere, der atter måtte se Champions League-pokalen forsvinde på målstregen. Det har skabt frygt for, at den tragiske oplevelse på Allianz Arena kan få konsekvenser for Tysklands landshold under EM-slutrunden. Lars Lunde, der spillede for Bayern München fra 1986-1988 medgiver, at finale-nederlaget var et hårdt slag for spillerne, men han tror ikke, at det kommer til at få betydning til EM-slutrunden.

- Det er klart, at nederlaget i Champions League stikker dybt i Bayern München, for det er en chance, som de måske ikke får igen i min levetid. De spiller på hjemmebane, og modstanderne er det klart dårligste af semifinale-holdene. Men man skal passe på ikke at overdramatisere de her nederlag. Selv om de taber ligaen og pokalfinalen klart til Dortmund, så har Bayern München jo vist, at de er det eneste tyske hold, der kan være med helt fremme internationalt. Tyskland har et meget fleksibelt hold og spiller en meget moderne form for fodbold. Selvfølgelig kan de dårlige oplevelser op til slutrunden dukke op igen, men jeg tror, at hvis de bare får en god start på turneringen, så når de meget langt, siger Lars Lunde til Tipsbladet.

I de tyske medier spekuleres der i, om det kunne være en fordel for landsholdet at droppe de udmattede Bayern-stjerner i startopstillingen til fordel for Dortmund-spillere, der kommer sprængfyldt med selvtillid. Men ifølge Eurosports ekspertkommentator, Bjarne Goldbæk, så vil der ikke ske en kæmpe revolution i startopstillingen.

- Jeg tror, at Joachim Löw udtager spillerne ud fra dagsformen, og det han ser på træningsbanen og selvfølgelig også ud fra det taktiske aspekt. Men han har jo også vist flere gange, at han holder fast i spillere, der har leveret på landsholdet. En Klose, der på et tidspunkt slet ikke spillede i Bayern, han leverede altså stadig på landsholdet, og derfor spillede han også kampene. Det samme gælder jo for Podolski, så Joachim Löw kigger meget på, hvad han tidligere har fået fra spillerne,« siger Bjarne Goldbæk.

I fredagens udgave af Tipsbladet kan du læse mere om Tysklands store mentale udfordring forud for EM, og om Joachim Löw er manden, der kan løse den store opgave.