EM

- Umenneskeligt pres på Bendtner

Landsholdets tidligere angriber Peter Møller mener, at landsholdets succes afhænger af Nicklas Bendtners mål.

Skal Danmark have succes ved sommerens EM-slutrunde, afhænger meget af Nicklas Bendtner. Angriberen er en af Danmarks største profiler, og hvis han ikke rammer målet, er det svært at se, hvem der så skal gøre det.

For en af landsholdets tidligere angribere, Peter Møller, er der ingen tvivl om, at Nicklas Bendtner er vigtig for landsholdet.

Det er en underdrivelse, at sige at han er vigtig. Han er en vital spiller, for uden ham har vi ikke en chance. Vi har et håb, men han er profilen, og det er ham, der skal lave målene. Nummer to i rækken er jo Nicklas Pedersen, og det siger vist det hele, siger Peter Møller til tipsbladet.dk.

Peter Møller var selv med for Danmark ved VM i 1998, hvor han scorede i ottendedelsfinalen mod Nigeria, og han peger på, at det er vigtigt for Bendtner – og Danmark – at komme godt fra start. 

Hvis han kommer godt i gang og score, vil det øge hans selvtillid, men omvendt kan han hurtigt miste selvtillid. Brændte chancer koster på selvtilliden, så han skal helst score, når han får muligheden. Der er et umenneskeligt pres på ham, lyder det fra Peter Møller, der har tiltro til, at Nicklas Bendtner kan markere sig under EM-slutrunden.

Selvfølgelig kan han det. Han vil komme frem til chancer, og så skal han altså være skarp. Han fik også chancer i 2010, men han skal ikke bruge fire-fem chancer på at score. Han skal være klar, og hvis Bendtner får en god start, kan det da godt være, at Danmark går videre, lyder det fra Peter Møller.