EM

Van Marwijk foretrækker Afellay

Van Marwijk lurer på at give Ibrahim Afellay chancen fra start mod Danmark.

Når Holland og Danmark åbner EM-ballet den 9. juni, så kan det meget vel blive med FC Barcelonas Ibrahim Afellay på venstrekanten, selvom den tidligere PSV-spiller har været skadet store dele af sæsonen.

Således havde Van Marwijk foretrukket den 26-årige landsholdsspiller i startopstillingen til onsdagens testkamp mod Slovakiet på bekostning af Klass Jan Huntelaar, som måtte se Robin van Persie tage hans centrale angrebsplads.

I det hele taget har venstrekantspositionen i gennem en længere periode været lidt af akilleshæl for denne hollandske landstræner. Da Danmark mødte Holland under VM for to år siden, var Rafael van der Vaart placeret derude, men Tottenham-spilleren har senere givet klart udtryk for, at han ikke synes, at den position klæder ham.

Senest har Van Marwijk forsøgt at placere Robin van Persie derude, mens Huntelaar har udgjort den centrale angriber. Men heller ikke denne plan synes at have båret frugt.

Istedet er valget faldet på Afellay, som spiller venstrekanten på en måde, hvor han trækker ind i banen. Og det er netop det, landstræneren har ledt efter, selvom Afellay oprindeligt er playmaker-typen.

- En af de bedste 10’ere nogensinde, Zidane, kom altid ind fra venstresiden i sin tid i Real Madrid, siger Van Marwijk til Algemeen Dagblad.

- I deres hjerte ønsker de alle at spille som nummer 10 – det er Van der Vaart, Sneijder og Afellay.

- Men hvis du spiller centralt, er du ofte nødt til at spille med ryggen til modstanderen. Afellay har vist at han er fantastisk i den rolle for Oranje. Men på kanten er det anderledes, og han kan gå begge veje.