EM

Wenger: Ville ikke være Danmark

Arsenal-manageren levner ikke Danmark mange chancer ved EM i "gruppen, som alle vil se".

Vi ved det godt selv i Danmark. Det er den absolut sværeste gruppe ved EM, vi er endt i. Men også de allerstørste trænere kan se det. Arsenals Arsene Wenger spår ikke Bendtner og co. store chancer for videre avancement i Gruppe B.

- Dem, du ikke har lyst til at være, er Danmark. Alt hvad de kan opnå vil være fantastisk, fordi de er absolutte favoritter til at slutte som nummer fire, siger Wenger til magasinet Arsenal Player.

Franskmanden tror slet ikke på de danske chancer, men vil gerne medgive, at danskerne trods alt stadig vil være en svær modstander for mastodonterne.

- Alle og én kamp, selv når Tyskland møder Danmark, eller Holland møder Danmark, er svær. Vi har Arsenal-spillere i tre af de fire hold der. Bendtner for Danmark, Podolski og Mertesacker for Tyskland og van Persie for Holland, så den bliver interessant for os, siger Wenger.

Arsenal-manageren forudser altså en fantastisk svær uge for Danmark, når det går løs lørdag, men han ser også frem til en spændende gruppe, der dog kan ende i taktisk fedtspil.

- Målene er der - det kan blive en spektakulær gruppe. Men nogen gange når gruppen er så tæt kvalitetsmæssigt, bekymrer alle sig mere om ikke at tabe end at vinde.

- Man ved det ikke, men den kan blive fantastisk. Det er en gruppe, som alle vil se, siger Wenger.

Lørdag starter det hele i Gruppe B med Danmarks kamp mod Holland og Tysklands dyst mod Portugal.