EM

Wieghorst: Vi kan gå videre

Morten Wieghorst har sluttet sig til det danske EM-trænerteam, og han tror på chancen for avancement fra gruppen.

Tipsbladet.dk i Kolobrzeg
U/21-landstræneren Morten Wieghorst gjorde onsdag aften holdet omkring EM-truppen komplet, da han stødte til den danske landsholdslejr i Kolobrzeg. I dag er han så rejst med hele DBU-delegationen til Kharkiv, hvor Danmark i morgen skal forsøge at komme i gang med slutrunden med et godt resultat mod Holland.

Vi har spurgt Wieghorst, hvordan han vurderer holdet, holdets sammensætning og mulighederne for at gå videre fra puljen.

- Vi hører, at Allan Poulsen (holdets massør

red.

) er glad for det fysiske niveau. Vi ved fra VM for to år siden, at det kan være et rigtig stort tema, hvis det ikke er på plads. Efter at have kigget på træninger i Helsingør og snakket med trænerstaben, ved jeg, at der er blevet trænet rigtig godt. At det taktiske og tekniske niveau er rigtig fint.

- Så alt er på plads til at yde maksimalt, og det skal det selvfølgelig også være, når vi møder de modstander, som vi skal op imod. Vi er kommet i en rigtig svær pulje, men jeg forventer, at vi går ind og laver nogle rigtig fine præstationer i alle tre kampe. Præsterer vi det, vi kan, må vi håbe, det er nok til at gå videre. Og det kan det godt være.

- Alle spillerne her er godt forberedte. Når vi kigger rundt på spillerne, kan det godt være, at der er nogle stykker, der er unge og uerfarne, men der er også ældre spillere, der kan hjælpe gruppen med de erfaringer, de har gjort. Jeg synes egentlig, det er en meget god blanding af spillere, der er her. Og det er ikke sådan, at jeg har den følelse: "At uha, der er rigtig mange, der ikke hører til her." Alle er godt klædt på af Morten, og alle ved, hvad det her handler om. Jeg er meget optimistisk, siger Morten Wieghorst til tipsbladet.dk.

Kampen mod Holland er fra flere sider blevet kaldt en lille finale, for kan Danmark få point her, vil de i den grad være i live før mustwin-kampen mod Portugal den 13. juni. Morten Olsen understregede dog i går, at han ikke ser det som en katastrofe at tabe kampen, selv om det naturligvis ikke er det, han og holdet sigter efter.