Generelle

'Fy, fy, far. Du må ikke slås!'

Christian Poulsens holdkammerat Luis Fabiano kom i lørdags i voldsomt slagsmål med Zaragozas Carlos Diogo - Det kunne Fabianos lille datter ikke lide.

Man vidste snart ikke, om man skulle grine eller græde af de voldsomme og ukoordinerede møllesving, som Luis Fabiano og Carlos Diogo udvekslede mod slutningen af opgøret mellem Zaragoza og Sevilla i lørdags.

Der foregik et par verbale provokationer spillerne imellem, og før nogen vidste af det, havde højrebacken Diogo plantet sin højrehånd i sylten på Sevilla-angriberen Luis Fabiano.

Det slag var som taget ud af boksningens ABC og lod ikke Sugar Ray Leonard noget efter, men derefter begyndte så udvekslingen af møllesving, som nogen måske husker tilbage fra skolegården i sin tid.

Det så mildest talt patetisk ud - det kunne selv et barn se - og nu har netop et barn reageret på optrinnet.

Det afslører den ene af kamphanerne, Luis Fabiano, i dagens udgave af sportsavisen Diario AS:

- Min lille datter sagde til mig: 'Far, jeg så at du var oppe at slås i fjernsynet. Far, sådan noget må man altså ikke!

- Diogo sagde ting til mig, som jeg ikke kan gentage, og det var ham, der begyndte slagsmålet. Jeg er sikker på, at jeg kunne have undgået at slås, men det var et ophedet øjeblik på banen, siger en brødebetynget brasilianer, Luis Fabiano, til AS.

Den konklusion er modparten, uruguayeren Carlos Diogo for så vidt enig i.

- Det, der skete i lørdags, var ikke det smarteste, men det er sådan noget, som en gang imellem sker. Pulsen kommer op at køre, men bagefter, når man er kølet ned, tænker man ikke på samme måde, siger Carlos Diogo.

Zaragoza og Sevilla har hver især sendt en lægerapport til det spanske fodboldforbund, hvor klublægerne redegør for de skader, spillerne hver især har lidt - de fysiske altså.

Rapporten skulle gerne vise, hvor voldsomt den anden part er gået til værks, men undskyldningerne hjælper næppe noget over for det spanske fodboldforbund, som allerede har meldt ud, at der vanker hårde straffe til begge spillere.

Reglementet foreskriver som minimum fire spilledages karantæne for at forgribe sig på en modstander, men derudover kan fodboldforbundets bedømmere efter forgodtbefindende tildele ekstra dage i særligt grove omstændigheder.

Og det må man sige, at matchen Diogo vs. Fabiano var - trods seancens komiske karaktér.

Det kan selv et barn se.