Landsholdet bliver i Parken
Illustration
Landshold

Landsholdet bliver i Parken

EM- og VM-kvalifikationskampene bliver også fremover spillet i Parken. DBU har forlænget aftalen med landets største stadion.

Først forlængede DBU kontrakten med Morten Olsen, og i dag kom turen så til Parken. Aftalen mellem unionen og landets største stadion løb til udgangen af 2013, men den er nu blevet forlænget, så landsholdet også i kvalifikationskampene frem mod EM 2016 og VM 2018 bliver spillet i Parken.

Aftalen er dermed gældende, når landsholdet i september 2014 indleder sin EM-kvalifikationsturnering i en opsætning, der er helt ny for landsholdsfodbolden i Europa, som det europæiske fodboldforbund, UEFA, kalder "Week of Football"

- Landsholdets første kvalifikationskamp næste år bliver under det nye ”Week of Football”-koncept, hvor kravene til både kampafviklingen og stadion ligger tæt op af det, man kender fra Champions League-formatet. Parken har erfaring med arrangørernes krav til netop denne type kampe og kan tilbyde den tilskuerkapacitet, DBU har en ambition om at udnytte i de kommende kvalifikationsturneringer. Derfor er aftalen med Parken ideel for DBU, siger DBU's generalsekretær Jim Stjerne Hansen til unionens hjemmeside.

Parken og DBU har indgået en aftale, der er mere fleksibel end den forrige i forhold til blandt andet prisdifferentiering alt efter modstanderens styrke.

- Parken har været imødekommende i forhold til at ændre på aftalens struktur. Det betyder, at vi dels kan arbejde videre med differentieringen af billetpriserne afhængig af modstanderne og dels med tilskueroplevelsen for det publikum, vi fremover gerne vil have ind og se landsholdet. Aftalen er en vigtig byggeklods i det strategiske fanarbejde, vi glæder os til at rulle ud, når vi tager hul på den kommende EM-kvalifikationsturnering til september næste år, siger Katja Moesgaard, der har ført forhandlingerne med Parken sammen med Stjerne Hansen.

Aftalen med Parken gælder som hidtil ikke testkampe, der altså fortsat kan blive henlagt til arenaer i provinsen.