• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Thomas Delaney skadet i Dublin: Sidder ude til januar måned

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Allerede efter 12 minutter af EM-skæbnekampen mod Irland udgik Thomas Delaney. Nu fortæller hans klub, Borussia Dortmund, at han sidder ude til januar.

Af Anders Dehn

Det danske landshold havde haft en måned til at forberede sig på den afgørende EM-kamp mod Irland mandag aften. Åge Hareide havde lagt sin taktik, spillerne havde trænet i den, og man må formode, at alle havde været grundige.

I løbet af de første 33 minutter kunne landsholdet så kassere vigtige dele af den plan. Først udgik Thomas Delaney efter 12 minutter med en skade, og 20 minutter senere måtte Andreas Cornelius samme vej.

Læs også:De samme som sædvanlig: Her er de nominerede til Årets Fodboldspiller

Nu har Delaney så modtaget sin dom: Han har revet et ledbånd i anklen over, og det holder ham ude i godt og vel to måneder. Hans klub, Borussia Dortmund, skriver på Twitter, at danskeren vender tilbage til januar.

Det var i det hele taget en dårlig oplevelse for Thomas Delaney at overvære det meste af Danmarks skæbnekamp fra bænken med is på anklen.

- Jeg ved ikke, om det var smerten, eller hvad det var, men jeg var ved at brække mig. Det var noget lort at se på. Jeg ved ikke, hvad det var, men jeg har sjældent været så nervøs, sagde han efter kampen.

Læs også:Nervøs Delaney: Jeg var ved at brække mig

Skaden kommer med uheldig timing for Delaney, der op til landskampspausen sad på bænken i fire kampe i streg og derfor var opsat på at genvinde sin plads. Det må han altså udskyde et par måneder, hvis diagnosen holder stik.

Dagen byder dog ikke kun på dårligt nyt for midtbanemanden. Han blev i dag nomineret til Årets Fodboldspiller i Danmark. Prisen uddeles i begyndelsen af det nye år.

Læs også:Braithwaite prikkede Danmark til EM i uskøn affære

Læs også:Karakterer: Missionen lykkedes for Hareide i dansk gyserkamp i Irland

Læs også:Ærgerlig irsk kaptajn: Vi var det bedste hold

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020