AGF: Truppen er for stor
Illustration
Superliga

AGF: Truppen er for stor

AGF-sportschef Brian Steen Nielsen får i januars transfervindue til opgave at skære ned på antallet af spillere i truppen.

Fra 1. januar træder to nye spillere ind på lønningslisten i AGF. Danny Olsen kommer fra topholdet FC Midtjylland og norske Johan Lædre Bjørndal er hentet i norske Viking Stavanger.

Begge spillere er transferfrie, men belaster alligevel Aarhus-truppen, da endnu ingen afgange er afklaret i vinterperioden.

- Vi får en trup, der er for stor, så vi må se, hvordan vi kommer til at løse det. Vi har en del spillere med kontraktudløb til sommer, og her kan der muligvis gøres noget, siger sportschef Brian Steen Nielsen til tipsbladet.dk.

To spillere i truppen har kontraktudløb allerede til nytår - en af dem er Martin Jørgensen, som sportschefen tirsdag afslørede er tæt på en ny kontrakt. Den anden er lejesvenden fra Manchester City, Mohammed Abu. En spiller, der endnu ikke har spillet i Superligaen for AGF.

- Vi har ikke fået det ud af Abu, som vi havde håbet, men derfor er der stadig ingen afklaring på, om vi laver endnu en aftale. Det afhænger meget af, hvordan aktiviteten i transfervinduet bliver. Aftalen omkring Abu har været stort set omkostningsfri for os, og det er endnu for tidligt at sige, hvad der sker, siger Brian Steen Nielsen. 

Læs også: AGF forlænger med Martin Jørgensen 

AGF har følgende otte spillere med kontraktudløb efter sæsonen: Steffen Rasmussen, Anders Kure, Petri Pasanen, Hjalte Bo Nørregaard, Søren Larsen, Adam Eckersley, Emil Ousager og Frans Dhia Putros.

Sidstnævnte har været lejet ud til Silkeborg i efterårssæsonen men vender som udgangspunkt tilbage til AGF fra årsskiftet, mens Adam Eckersley længe ikke har været tæt på førsteholdet. De to spillere kan meget vel være væk fra AGF, når transfervinduet smækker i med udgangen af januar. 

- Jeg har tidligere sagt, at jeg forventer en større aktivitet og dermed udskiftning i truppen hen over de to næste transfervinduer. Hvor meget, der kommer til at ske allerede i januar, er for tidligt at spå om nu. Vi har spillere, der kan være interessante for andre klubber, og om vi selv skal ud at hente spillere afhænger meget af, om det ender med salg, lyder det fra sportschefen.

Klubbens største salgsobjekt er uden tvivl landsholdsspiller Casper Sloth, mens også kantspilleren Osama Akharraz i perioder har gjort sig positivt bemærket i forhold til det kommende transfermarked.