Esbjerg præsenterer Pusic
Illustration
Superliga

Esbjerg præsenterer Pusic

Esbjergs første forstærkning i dette transfervindue er en realitet. Angriberen Martin Pusic har fået en treårig kontrakt på Vestkysten.

De er blevet en kroatisk-østrigsk angriber rigere i Esbjerg. Martin Pusic er blevet købt fri af kontrakten med Brann i Norge, hvor han har spillet i 2013-sæsonen. Pusic glæder sig naturligvis over aftalen, der løber de næste tre år.

- Jeg betragter den danske liga som den bedste i Skandinavien og har fået et tilbud om at komme til en spændende klub med mange unge spillere, succes i Europa League og stort potentiale. Esbjerg ligger i bunden af Superligaen, men med blot seks point op til en fjerdeplads, og jeg ser en spændende opgave i som angriber at være med til at forbedre placeringen. Jeg kan score mål, bevæger mig meget, er kropsstærk og aggressiv. Norsk fodbold er mere fysisk, hvilket jeg bringer med mig i duelspillet, og i Danmark får jeg bedre muligheder for også at vise mine tekniske kvaliteter, siger Martin Pusic til efb.dk. 

Den 26-årige angriber har desuden store drømme om at tilspille sig en plads på det kroatiske landshold, som skal til VM i Brasilien til sommer. Han har endnu ingen landskampe, men "hvis man tror på det, er alt muligt," som han siger. 

Hos Esbjerg glæder man sig også over vinterens første reelle forstærkning. I går blev purunge Sindri Palmason godt nok købt på Island, men da han kun er tiltænkt en plads på ungdomshold, må Pusic betegnes som januars første indkøb til førsteholdet.

- Vi har naturligvis søgt en offensiv spiller med egenskaber, der passer til vores måde at spille fodbold på, og vi vurderer, at Martin Pusic har kvaliteter i form af fart og aggressivitet, som bliver til gavn for os. Han scorede i fjor ni mål i Tippeligaen i 2013, og foruden angrebet kan han anvendes på kantpositionerne, siger Michael Pedersen.