Optakt: Esbjerg fB - AaB
Illustration
Superliga

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Esbjerg har ikke vundet i seks kampe på stribe og er nu under nedrykningsstregen. Nu kommer succesfulde AaB på besøg.

Status:
I Esbjerg må de være bekymrede over den aktuelle form i Superligaen, for det har virkelig ikke været særlig opløftende, hvad vestjyderne har præsteret på danske fodboldbaner i dette Superliga-efterår. I Europa fungerer det til gengæld meget godt, og torsdag fik de såmænd endnu en sejr over Standard Liege, selv om de er videre i turneringen.

I den kamp lavede Mick van Buren to mål, og det kan måske vise sig at være et rigtig godt udbytte af den kamp, hvis hollænderen har fundet målformen, for Esbjerg har i den grad manglet folk, der kan lave kasser. De har således kun scoret tre mål i de seneste seks kampe, hvor de bare har fået ét sølle point. Og Van Buren? Ja, han har ikke scoret i Superligaen siden femte spillerunde.

Det siger sig selv, at Esbjerg skal have point, hvis ikke de vil slutte efteråret på en nedrykningsplads inden et transfervindue, der kan blive rigtig ondt for dem, hvis stamspillerne Peter Ankersen og Kian Hansen får drømmen om at blive solgt til en større klub opfyldt.

Esbjerg har Kian Hansen i karantæne efter det røde kort mod SønderjyskE, mens AaB's Lasse Nielsen har samlet så mange advarsler sammen, at også han er i straffeboksen til denne kamp. Derfor skal Kenneth Emil Petersen og Rasmus Thelander spille sammen i midterforsvaret. Hver for sig er de to gode spillere, men fungerer de sammen? Det mangler vi stadig at få svaret på.

AaB kom lidt ned på jorden med en mager indsats sidst mod FC Nordsjælland, hvor holdet lavede alt for mange fejl, og hvor Kasper Kusk slet ikke blev farlig, som han var det i forrige kamp mod Randers, hvor han lavede tre mål. Nu har de Rasmus Würtz tilbage, og det giver dem en anden balance på midtbanen, som de ikke får med Nicolaj Thomsen eller for den sags skyld med den vragede anfører Thomas Augustinussen.

Form i Superligaen:
Esbjerg fB: T-T-T-U-T
AaB: T-V-V-V-U

Dom:
AaB vandt tidligere på sæsonen med 2-1 i Esbjerg, og nordjyderne er rigtig svære at have med at gøre i øjeblikket. Det bliver til en reprise af opgøret fra august. AaB forværrer Esbjergs krise og vinder 2-1.

Spil på kampens resultat hos TonyBet - klik her.

Bud på startopstillinger:
Esbjerg fB (4-4-2): Rønnow - P. Ankersen, Askou, Drobo-Ampem, Knudsen - J. Ankersen, Andreasen, Andersen, Lyng - Fellah, Van Buren

Skader: Lekven, Vestergaard, Bergvold, Rasmussen
Karantæner: Hansen

AaB (4-4-2): Larsen - Dalsgaard, Petersen, Thelander, Kristensen - Kusk, Würtz, Risgård, Thomsen - Jacobsen, Jönsson

Skader: Ahlmann
Karantæner: Nielsen

På tv: Mandag klokken 19.00 TV3 Sport1

Hashtag: #efbaab

Tjek de seneste spilforslag fra Tipsbladets spilekspert - klik her.