VM

Rusland og Qatar får VM

Rusland afholder VM i 2018, mens VM 2022 gik til Qatar.

Andrei Arsjavin, Roman Abramovich og resten af den russiske VM-komite kunne torsdag eftermiddag juble over, at Rusland vandt VM-værtskabet i 2018.

Afgørelsen faldt efter en lang og tumultarisk dag, hvor Rusland og de øvrige kandidater til VM-værtskabet i 2018 havde præsenteret deres vision for, hvordan de ville afholde slutrunden.

Det spansk/portugisiske bud på slutrunden fik dårlige anmeldelser for deres sidste præsentationsvideo, mens rygterne om England gik på, at englænderne blev straffet for kritiske historier i britiske medier om korruption i FIFA.

- Jeg ønsker Ruslands fodboldforbund tillykke. Jeg er sikker på, at afholdelsen af VM i Rusland vil gøre meget godt for den del af verden, sagde Sepp Blatter ved torsdagens ceremoni.

2022-slutrunden blev lidt overraskende givet til Qatar. I FIFA's rapport om VM-kandidaterne blev der stillet spørgsmålstegn ved de ekstreme varmegrader i Qatar, men FIFA's eksekutivkomite var ligesom i Ruslands tilfælde tiltalt af at afholde VM i en region, hvor der ikke før er blevet afholdt VM.

- Vi vil ikke svigte jer. Jeg lover jer, at I vil være stolte af Mellemøsten, sagde chefen for Qatars VM-komite Sheik Mohammed bin Hamad bin Khalifa Al-Thani.