FCK-klippe: Hvem er Mandzukic?
Illustration
VM

FCK-klippe: Hvem er Mandzukic?

Ragnar Sigurdsson har ikke helt styr på sin direkte modstander i morgendagens første VM-kvalifikationskamp mellem Island og Kroatien.

- Jeg ved ikke, hvem Mandzukic er.

FC Københavns islandske forsvarsklippe Ragnar Sigurdsson har muligvis ikke den store tv-pakke hjemme i København, for han er ikke helt opdateret på Kroatiens stærke angriber Mario Mandzukic, da kroatiske Vecernji fanger ham inden Islands første af to VM-kvalifikationskampe mod netop Kroatien.

- Nej, jeg laver ikke sjov. Er det ham, der spiller for Bayern? Jeg har aldrig set ham før. Jeg følger ikke tysk fodbold, men jeg har hørt, at han er en god spiller, siger Sigurdsson til den kroatiske avis.

Dermed kan der altså være en overraskelse eller to på vej for Sigurdsson, der står over for den ene målscorer i sidste sæsons Champions League-finale og Bundesligaens øjeblikkelige delte toer på topscorerlisten med otte mål i 12 kampe.

Det betyder dog ikke, at Sigurdsson pludselig finder en nervøsitet frem.

- Jeg har aldrig frygtet nogen, så jeg er ikke bange for Kroatien. Jeg har sceneskræk inden kampen, men så snart den starter, glemmer jeg alt om det og gør mit bedste. Jeg er sikker på, at vi kan vinde, og det ville være godt, hvis vi ikke lukkede mål ind, siger Ragnar Sigurdsson.

Klokken 20.00 fredag aften kan FCK-forsvareren så få lov at se Mario Mandzukic i øjnene, inden han ved selvsyn kan vurdere, om kroaten burde være en mand, man kender.