Nigeria er klar til VM
VM

VM i Brasilien får deltagelse af "Superørnene".

Nigeria har haft et fremragende 2013 som fodboldnation. I februar vandt "Superørnene" African Cup of Nations, og lørdag eftermiddag sikrede Victor Moses og resten af det nigerianske landshold sig deltagelse til VM, der afholdes næste år i Brasilien.

Efter at have vundet 2-1 ude over Etopien i den første af to playoff-kampe om én billet til VM, sikrede Nigeria sig med en sejr på 2-0 i returkampen billetten til Brasilien.

Kampen blev aldrig nogen stor fodboldmæssig oplevelse, men Nigeria var i førersædet hele kampen. I første halvleg havde "Superørnene" de tre største chancer i halvleg, og den ene af dem - et straffespark - omsatte Liverpools Victor Moses til mål. I anden halvleg tilfaldt chancerne også Nigeria, og havde det ikke været for en stærk præstation af Etiopiens målmand Sisay Bancha, var sejren blevet større end 2-0. Angriber Victor Obinna scorede målet til 2-0 otte minutter før tid på et frispark.

Senere lørdag aften spiller Senegal og Elfenbenskysten om en billet til VM. Der står 3-1 til Elfenbenskysten efter første opgør, der blev spillet i Elfenbenskysten.