Kæmpeoverraskelse i 1/8-delsfinalen
Illustration
Spil

Kæmpeoverraskelse i 1/8-delsfinalen

To hidtil ubesejrede tippere måtte lade livet i første knock out-runde, hvor også selveste Wallace måtte give fortabt

LeedsU – 1x2 af 1993 10-9
1x2 af 1993 har i hele gruppespillet holdt sig trofast til R 4-4-24 tilsat en matematisk gardering, mens LeedsU i de seneste runder havde kastet sin kærlighed over R 7-0-36. Begge havde pudsigt nok valgt at skifte system i denne weekend, og det slap LeedsU bedst fra. To kiksere på kuponen, som alligevel spyttede 10 rigtige ud, mod tre kiksere og en nier til 1x2 af 1993, som dermed må se 1/8-delsfinalen være endestation som i sidste sæson.

Centerkiosken – CWE 9 - 9
”Man vil ikke blive forbavset, hvis opgøret her ender uafgjort”, lød det i forskræppet til denne kamp, og det var lige nøjagtig, hvad den gjorde. Dermed spillede CWE uafgjort for femte gang af syv mulige i årets turnering, hvorfor særreglerne må i aktion.

Da begge ramte 51 rigtige i gruppespillet og da ingen ramte pengepræmier, må vi ned til tredje særregel, der sender Centerkiosken videre på at have fire 9’ere mod blot en enkelt 9’er til CWE. Repræsentanten må dermed forlade CL Tips uden at have tabt en eneste kamp. En rimelig ærgerlig skæbne.

Halfback - Degnen 9 - 8
Et opgør mellem R 4-5-48 og U 5-5-44, og det slap førstnævnte og Halfback bedst fra. Han kiksede blot to kampe, mens Degnen hostede op med tre kiksere på opstillingen, og det var for meget. Dermed kan Pedersens FamilieTipsklub glæde sig over at have deres repræsentant i kvartfinalen.

Urias – SDF 8 - 8
Urias havde på forhånd sagt; ”Det er synd for SDF, at han render ind i Urias nu!” Men det blev nu alligevel den forsvarende mester, der viste, hvor skabet indtil videre fortsat skal stå. Utroligt nok blev kampen dog tæt, for Urias kiksede faktisk fire kampe mod kun to til SDF, hvorfor sidstnævnte må tage en særregel i brug for at gå videre til kvartfinalen. Han tippede nemlig flere tegn rigtigt i gruppespillet, og dermed blev det seneste systemskifte af Urias også det sidste.

Jeppelele – Wallace 8 - 8
Rundens tætteste duel, hvorfra Jeppelele med det yderste af neglene trækker det længste strå. De rammer begge to otte rigtige, havde begge det samme antal korrekte tegn i gruppespillet, vandt ingen pengepræmier, hvorfor vi må helt ned i, hvem der ramte flest 7’ere.

Her faldt Jeppeleles udskrivning trods alt bedst ud, hvilket i et eller omfang også var fortjent, eftersom han kun havde to kiksere mod fire til Wallace. Dermed må CL Tips sige farvel til en vaskeægte tipslegende, der kæmpede så godt, han kunne, men i denne omgang altså ikke godt nok til et trofæ.

TTB – Krølle 9 – 8
Krølles valg af garderinger havde ført til uro på de indre linjer hos Dragonerne, og gad vide om ikke han må stå for skud til næste generalforsamling. At satse på overraskelser i begge Manchester-kampe var lige i overkanten, og fire kiksere var for meget mod de to, som TTB kunne notere sig.

Havørnen/BP – Bøvsen 9 - 8
Bøvsen var klar over, at han var outsider, men følte sig ikke desto mindre klar til kamp, og han havde chancen, da Havørnen/BP leverede en af sine mindre gode runder med tre kiksere. Det hjalp så bare ikke Bøvsen at kikse fire kampe, hvorfor han i denne omgang må lade sig nøjes med at være nykåret DM-vinder i systemtips-konkurrencen.

Og samtidig kan Havørnen/BP konstatere, at han var den eneste af de tre tippere, som gik igennem gruppespillet uden nederlag, der også overlevede første knock out-runde!

Marschall – SPVK 9 - 10
Rundens ubetinget største overraskelse blev leveret af SPVK, der nåede frem til denne runde som den dårligste tipper af alle i 1/8-delsfinalerne, og skulle op imod den bedste tipper af alle 32 i gruppespillet. Men det er selvfølgelig ikke for ingenting, at SPVK vandt blandt andet DM i Systemtips i foråret og desuden satte sig på tronen i Det Jyske Mesterskab, og han leverede en fremragende kupon, hvor han ganske enkelt ikke kiksede et eneste tegn på opstillingen!

Det kunne Marschall trods alt ikke hamle op med, selvom han ved første øjekast præsterede en fin kupon med blot en enkelt kikser. Men når udskrivningen alligevel kun spytter 9 rigtige ud, nytter det ikke noget, når modstanderen laver 10. 

Kvartfinaler:
LeedsU - Jeppelele

Centerkiosken - TTB

Halfback - SPVK

SDF - Havørnen/BP