Tre forslag til Europa League
Illustration
Spil

Tre forslag til Europa League

Europa League går ligesom Champions League ind i sin afgørende fase, og Gambleren har tre bud på torsdagens kampe

Torsdag 19.00
AZ – Maccabi Haifa begge hold scorer, 2 bolde
Odds 1,90 Unibet

Taget i betragtning af at de er et hollandsk hold, er det forbløffende så målfattige kampe, AZ har spillet i denne turnering. De fører gruppe L, og det er kommet i stand via resultaterne 1-0, 1-1, 1-1 og 1-0.

På den baggrund vil man måske løbe skrigende bort fra ovennævnte forslag, men for det første har to af deres kampe dog set begge hold score, som foreslået her, og for det andet har modstanderen jo også ind imellem noget at skulle have sagt. Derfor tager jeg chancen.

Maccabi skal vinde for at holde liv i et spinkelt håb om videre adgang, og i deres første to udekampe har de spillet 2-2 hos Karagandy (hvor Celtic tabte 2-0) og tabt 3-2 hos PAOK Saloniki. Bortset fra Olympiakos har ingen hold scoret to mål imod PAOK i deres seneste 16 kampe.

AZ har spillet 2-2 i begge deres seneste kampe i Holland, mens begge hold har scoret i syv af Maccabis seneste ni udekampe i denne turnering.

Torsdag 19.00
Rapid Wien - Thun over 2,25 mål, 2 bolde
Odds 1,70 Bet365

I gruppe F skal disse to klubber torsdag aften kæmpe om at hænge på i kampen om videre adgang til forårets knock out-runder. Begge har tre point, mens Genk og Kiev har 8 og 7, så én ting skal for alt i verden undgås for begge parter; uafgjort.

Får én af dem åbnet målscoringen, er modparten dermed tvunget frem for at svar igen, da sidste runde ellers vil være en ligegyldig affære, og da jeg ikke tiltror nogen af parterne at holde nullet, forestiller jeg mig en kamp med mål.

Prøv at se på Thuns udekampe; de har tabt begge med 2-1 hos Genk og med 3-0 hos Kiev. Mod begge disse modstandere har Rapid haft hjemmebanefordel og spillet 2-2 i dem begge.

Ved ovennævnte væddemål får man odds 1,70 ved tre kasser, og det halve indskud retur ved to mål. Seks af Thuns seneste syv udekampe i Europa League har budt på mindst tre mål, mens Rapids seneste fire kampe er endt 4-2, 2-2, 2-2 og 2-1.

Torsdag 19.00
Lyon - Betis under 2,5 mål, 3 bolde
Odds 1,65 Sportingbet

I gruppe I besætter Betis og Lyon i øjeblikket de to pladser, som giver videre adgang til forårets kampe, med Betis i førertrøjen, og de udmærker sig ikke mindst ved, at de af alle de 12 hold, som netop nu fører deres gruppe, har scoret færrest mål.

Det må dermed sige noget om, hvor man har haft sin styrke, når man ligger nummer et, selvom man blot har lavet tre mål. Deres fire kampe er således endt med cifrene 0-0, 1-1, 1-0 og 1-0. Den første kamp var mod Lyon, hvis tre øvrige kampe er endt med cifrene 1-1, 1-0, 1-1. Det er lidt svært at få øje på, hvor målene skulle komme fra.