EM

- Agger er en fantastisk leder

Morten Olsen har masser af ros til forsvarets styrmand og manden der efter alt at dømme går først på banen mod Holland.

Der skal ske store overraskelser, hvis ikke det er Daniel Agger, der lørdag aften går først ind på banen i ukrainske Kharkiv i spidsen for det danske landshold med et anførerbind om armen, en vimpel i hånden og en stor vilje til at levere et resultat mod den hollandske modstander.

Godt nok var det centralt placerede og rutinerede Christian Poulsen, der blev valgt, da Danmark skulle have ny anfører efter Jon Dahl Tomasson tilbage i efteråret 2010, men midtbanemanden har mistet sin plads, og derfor er det nu Liverpool-stopperen, der går forrest på banen - men det har han nu altid gjort.

- Han er en fantastisk leder. Han kommer hurtigt over sejrene, fordi han er kritisk, og han kommer sig også hurtigt over nederlagene, det skal man jo også kunne. Han er en vindertype, en kontrollerende og styrende spiller som midteraksen i det hele taget skal være.

- Så han er selvfølgelig en afgørende faktor, uanset om han er anfører eller ej. Det ligger naturligt til ham, og det er en god ting, for hvis du er en naturlig anfører, er det ikke armbindet, der tæller så meget, siger Morten Olsen på spørgsmål om centerforsvarerens lederegenskaber, mens andre på landsholdet taler om Aggers enorme overskud og evne til at tage mange ting på sig i løbet af en kamp.

- Det skal man også kunne. Hvis du har nok at gøre med dit eget spil og dig selv som menneske, så kan du jo ikke være anfører. Du skal kunne tænke på helheden og for de andre, og lige i det moment skubbe egne ting væk. Det er det, der kræves for at være en leder, og det har han, siger landstræneren til Tipsbladet.

Men hvordan har forsvareren det selv med slutrunden, hvad betyder landsholdet for ham og hvad er Daniel Aggers første EM-minde?

Læs mere: Tipsbladet har fået en snak med Daniel Agger, landsholdets anfører på banen. Den store EM-avis er på gaden nu, men du kan også læse den direkte på din iPad ved at klikke her.