• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

FCK-profil om europæisk storkamp: Der er ikke udsolgt så tit, så vi glæder os

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Andreas Bjelland glæder sig som et lille barn til FC Københavns kamp mod Malmö FF torsdag aften. Dels er der for en sjælden gangs skyld udsolgt i Parken, dels kender han flere af modstanderne.

Af Anders Dehn

Der er derby-stemning over det, når FC København torsdag aften får besøg af Malmö FF i den afgørende kamp i Europa Leagues gruppespil. Det mener Andreas Bjelland.

De to holds hjembyer ligger tæt på hinanden, spillerne kender hinanden på kryds og tværs, og alle 35.500 billetter til opgøret er udsolgt. Derfor ser Bjelland frem til kampen, der afgør begge mandskabers fremtid i turneringen.

Læs også:FCK's trup mod Malmö: Skadet angriber og comeback til midtbanespiller

- Jeg glæder mig helt vildt. Det bliver fantastisk. Der er ikke udsolgt så tit i Parken, så vi glæder os. Der er altid et eller andet over de europæiske aftener, når vi spiller herinde, siger Andreas Bjelland til DR Sporten.

- Jeg glæder mig faktisk som et lille barn. Det kribler lidt i mig for at komme i gang. Det bliver et lokalderby med flere danskere, som man har kendskab til.

Læs også:Ståle Solbakken: Få i Danmark bekymrer sig om Europa

Bjelland har fire landsmænd i Malmö-truppen, Anders "AC" Christiansen, Jonas Knudsen, Lasse Nielsen og Søren Rieks, mens han selv er holdkammerat med tre svenskere: Karl-Johan Johnsson, Pierre Bengtsson og Sotirios Papagiannopoulos.

Især Anders Christiansen kender Bjelland godt. De to spillede sammen i Lyngby BK i deres unge år, og de er begge medejere af klubben den dag i dag.

FCK topper Europa League-gruppen og er med bare ét point sikker på at gå videre til 1/16-finalerne. Malmö skal bruge en sejr, hvis svenskerne vil vide sig sikre. Ellers afhænger det af, hvordan Dynamo Kiev klarer sig mod FC Lugano.

Læs også:Før FCK - Malmö FF: Ny kæmpe hjælp til Danmark

Læs også:Før skandinavisk brag: Derfor ser Malmö-fans skævt til FCK

Læs også:Optakt: FC København - Malmö FF

Superliga

Mere Superliga

Fokus