Bedst og værst: Komisk clearing og Superliga-historie

Tipsbladet.dk har zoomet ind på kampen mellem AC Horsens og Randers FC. Læs bedst og værst her.

AC Horsens - Randers FC 1-2 (1-1)
1-0 Hallur Hansson (6')
1-1 Al-Hadji Kamara (45')
1-2 Marvin Egho (62')

Kampens bedste
AC Horsens:

Hjemmeholdet satte sig flot på opgøret i starten af kampen og fik også fuld valuta, da de kom på 1-0 i de første minutter. Målscoreren Hallur Hansson var tilbagevendt fra karantæne, og det var godt for Horsens. Kaptajnen gik nemlig forrest kampen i gennem, og når Horsens blev farlige gik det ofte igennem færingen. Ayo Simon Okosun spillede også en fin kamp for hjemmeholdet.

Randers FC:
Kronjyderne kom ikke godt fra start, men kæmpede sig flot tilbage og var særligt stærke i det første kvarter efter pausen. 38-årige Johnny Thomsen spillede en stærk kamp og fik i særligt første halvleg en hovedrolle, da han inden for få minutter først afværgede en mulig scoring til Horsens i den ene ende og bagefter assisterede Kamaras udlignende scoring i den anden.

Dagens mand i blåt var dog midtbanekrigeren Vito Hammershøj-Mistrati, der dominerede midtbanen og var nøglespilleren i gæsternes gode perioder.

Kampens værste
Man kan med rette mene, at Marvin Eghos føringsmål til 2-1 var decideret komisk - fordi det var det. Horsens-træner Bo Henriksen fandt det dog formentlig ikke særligt morsomt, og det kan man ikke fortænke ham i. Malte Kiilerich hamrede simpelthen - tæt under eget mål - bolden direkte ind i Marvin Egho, hvorefter bolden kom direkte den anden vej og fortsatte ind bag Matej Delac i Horsens-målet.

Kampens værste går derfor til Kiilerichs elendige forsøg på en clearing, der giver Horsens det tredje nederlag ud af tre mulige i dette forår.

Kampens detalje
Kenneth Zohore er ikke længere den yngste spiller, der har spillet i Superligaen. I det 79. spilminut blev der nemlig skrevet Superliga-historie på CASA Arena i Horsens, da 16-årige Jeppe Kjær blev skiftet på banen.

Zohore fik sin Superliga-debut, da han var 16 år og 35 dage gammel, men da Jeppe Kjær fylder 16 år i dag, søndag, slår han altså rekorden, som med de nuværende regler bliver umulig at slå.