Optakt: Esbjerg fB - AaB

AaB har ikke vundet i seks kampe i Superligaen, og Esbjerg har ikke vundet i ni. Der er derfor lagt op til en kamp mellem to mandskaber, der tørster efter at få en sejr, når Blue Water Arena lægger græs til.

Esbjerg fB:
Det har været en hård tid for Esbjerg. Dårlige resultater i Superligaen, et exit og senest et 6-2-nederlag til AGF konsoliderede holdets status i bunden af landets bedste række. Esbjerg kom ellers både foran 1-0 og 2-1 på udebane mod AGF, men et kollaps i anden halvleg betød et stort nederlag.

Colin Todd har flere gange brokket sig i pressen over spillernes attitude, men han har ikke i sinde at forlade den synkende skude. Til gengæld ser det ud til, at englænderen vil foretage markante ændringer i startopstillingen. Ifølge JV bliver Jeppe Højbjerg ofret til fordel for Jonas Jensen. Desuden får Jesper Jørgensen sandsynligvis comeback i startopstillingen, ligesom Bjørn Paulsen kommer til at spille højre back.

Til gengæld er Jeppe Andersen og Ryan Laursen definitivt ude med skader.

AaB:
Et nederlag til Brøndby på udebane er ingen skam, men når det samtidig kom på bekostning af holdets første sejr i seks kampe, gør det alligevel ondt. Endnu mere for Joakim Mæhle, der var uheldig med at have hånd på bolden i eget felt tidligt i kampen og derfor begik et straffe. Det udnyttede Teemu Pukki, og da Kamil Wilczek senere i kampen gjorde det til 2-0, blev lyset slukket for AaB.

Et af AaB's store problemer har været målscoring. De har kun formået at lave fire mål i deres seneste otte kampe, og tre af disse kom i samme kamp. Jannik Pohl, Christian Bassogog og Edison Flores, der alle tre har spillet som angribere for AaB i denne periode, har ikke kunnet få netmaskerne til at blafre. Men der kan være en mulig rotation på vej. Thomas Enevoldsen gjorde i mandags comeback for klubbens reservehold, og der fik han scoret. Han har udtalt, at han ikke er klar til at spille samtlige 90 minutter, men in joker-rolle kan meget vel være muligt.

På skadesfronten er angriberen Sebastian Grønning fortsat ude med en ankelskade, mens også Jannik Pohl og Marco Meilinger er meldt ude med skader til opgøret. På den positive side er Edison Flores klar igen efter at have fået et slag mod FC Midtjylland.

Bud på startopstillinger:

Esbjerg fB (4-4-2): Jensen - Paulsen, Lund, Brinch, Jessen - Mabil, Palsson, Jørgensen, Mensah - Hvilsom, Söder

AaB (4-4-2): Larsen - Kristensen, Pedersen, Holgersson, Ahlmann - Flores, Risgård, Würtz, Sloth - Bassogog, Enevoldsen

Profilen:
Ted Van Leeuwen udtalte efter Esbjergs nederlag til AGF, at Awer Mabil kunne have haft seks-syv assists i kampen. Han måtte nøjes med to, men generelt spillede han en god kamp for esbjergenserne, hvor han var en evig trussel fra højre kant. Mabil har fart og teknik, der gør ham til en svær modstander at stå over for. AaB's venstre back, formentlig Jakob Ahlmann, kan få sit hyr med at holde Mabil i kort snor. Sker det ikke, er der garanti for underholdning fra Mabils side.

Vidste du, at...:
Esbjerg og AaB tilsammen ikke har vundet i 15 kampe i Superligaen i træk? Værst går det for Esbjerg, der ikke har vundet i ni kampe i træk siden hjemmebanesejren på 3-2 over OB. I samme periode har AaB dog kun vundet en enkelt kamp mere. Det er derfor to sultne hold, der mødes på Blue Water Arena.

Dom:
AaB har tabt deres seneste fire udebanekampe i Superligaen, mens Esbjerg har spillet tre af deres seneste fire hjemmebanekampe uafgjort. AaB's store problem bliver at komme på måltavlen, som de har haft svært ved på det seneste. Hjemmebanen plejer at være garanti for scoringer for Esbjerg, der har scoret i fem af syv hjemmekampe i år. Derfor regner tipsbladet.dk med, at Esbjerg igen kommer på måltavlen. Kampen ender dog 1-1, fordi AaB's offensiv tørster efter mål.