Video : Tipsbladet
Generelle

Nørgaard nyder tilværelsen i Brentford: Vi vil det samme som Brøndby

Christian Nørgaard er faldet godt til i den danskerglade engelske klub Brentford FC.

Christian Nørgaard blev for et år siden solgt fra Brøndby IF til Serie A-klubben Fiorentina, men opholdet i støvlelandet blev ikke nogen dans på roser for midtbanespilleren, der efter bare én sæson er fortid i Firenze. Nu tørner han i stedet ud for Brentford FC, der som bekendt har et godt øje til alt, der er dansk.

Brentford FC trænes af den tidligere Brøndby-boss Thomas Frank, der kender Christian Nørgaard fra deres fælles tid på Vestegnen og på det danske U17-landshold. Thomas Frank spillede naturligvis en vigtig rolle i Christian Nørgaards overvejelser tidligere på sommeren, da han skulle hitte en ny klub.

Han fortæller, at der ikke var meget tilbage at hente i Fiorentina.

- I medier er hurtige til at konkludere en masse uden reelt at kende til situationen. Det var ikke i et forsøg på at stikke halen mellem benene, at jeg forlod Italien. Fiorentina meldte klart og tydeligt ud, at de gerne ville sælge mig, og at de havde fået bud på mig i den størrelsesorden, som de selv havde betalt. Det var de fint tilfredse med, siger Christian Nørgaard til Tipsbladet og fortsætter:

- Det måtte jeg jo forholde mig til. Som spiller og som person. Jeg kunne sagtens stille mig på bagben og nægte et skifte, men hvad ville jeg reelt få ud af det? I sidste ende er man selv med til at bestemme sin skæbne, og jeg skulle træffe det valg, der var bedst for min karriere. Brentford og Thomas (Frank, red.) kom på banen, og selvfølgelig er det rart at have nogle folk omkring sig, som kender dig og ved, hvad du står for. 

Christian Nørgaard har foreløbig spillet to kampe for Brentford FC, og han ser nogle af de samme tendenser i spillet som i Brøndby IF.

- Jeg føler mig helt overbevist om, at mine forcer kan komme til udtryk i en liga som Championship. Holdene griber det forskelligt an, men vi vil gerne have bolden meget og dominere kampene, hvilket minder meget om det, vi ville i Brøndby. Jeg vil gerne være ham, der primært falder ned og dækker af og er forudseende i spillet, lyder det fra Christian Nørgaard.

Den 25-årige midtbanespiller har kontrakt med Brentford FC frem til sommeren 2023.