Silkeborg henter svensk angriber
Illustration
1. division

Silkeborg henter svensk angriber

Den svenske angriber Daniel Ahonen har fået en tre et halvt år lang kontrakt hos 1. divisionsklubben Silkeborg.

Silkeborg IF og den danske 1. division er blevet en svensker rigere. Det er angriberen Daniel Ahonen, der per 1. januar træder til i klubben, og som har fået en kontrakt på tre et halvt år.

Den 22-årige svensker var på prøvetræning på træningsanlægget på Søholt i november, og her imponerede han så meget, at Silkeborg nu har stukket en kontrakt i hånden på ham. 

- Daniel var til prøvetræning hos os i midten af november og viste fine takter. Derfor har vi valgt at hente ham til klubben. Han er en dygtig angriber, og vi tror på at vi kan udvikle ham yderligere hos os, siger sportschef Peder Knudsen i en pressemeddelelse.

Ahonen spillede blandt andet med i en reserveholdskamp mod Randers, hvor han scorede Silkeborgs enlige mål i 1-1-remisen, og han er udset som erstatning for Christian Holst, der forlader klubben til sommer. 

Den svenske angriber kommer fra Luleå i den femtebedste række i Sverige, hvor han scorede 15 mål i 22 kampe i den netop overståede sæson, og noget tyder på, at han ser lige så meget frem til skiftet, som Silkeborg gør. 

- Jeg havde andre tilbud både fra Sverige og Italien, men Silkeborg IF har været min førsteprioritet siden jeg var på prøvetræningsophold. Her er der topprofessionelle forhold og et højt niveau. Jeg ser flytningen til Danmark som et eventyr, og jeg håber, at jeg kan være med til at hjælpe Silkeborg tilbage i Superligaen ved at fortsætte med at score mål, som jeg har gjort i den seneste sæson, siger Daniel Ahonen.