Indskiftede Schøne matchvinder for Ajax
Illustration
Benelux

Indskiftede Schøne matchvinder for Ajax

Lasse Schøne startede på bænken for Ajax Amsterdam i opgøret mod Go Ahead Eagles, men blev skiftet ind og blev matchvinder.

Normalt plejer det at vælte med danske spillere i Ajax Amsterdams start 11'er, men til søndagens udekamp mod Go Ahead Eagles i Æresdivisionen havde cheftræner Frank de Boer valgt at spare Lasse Schøne, Christian Poulsen og Viktor Fischer, mens Lucas Andersen ikke var med i truppen. Dermed var Nicolai Boilesen eneste danske islæt i mestrenes startopstilling.

Både Viktor Fischer, Christian Poulsen og Lasse Schøne blev dog sendt i aktion senere i kampen, og især indskiftningen af sidstnævnte skulle vise sig at være en rigtig god idé.

Efter 64 minutter blev både Fischer og Schøne skiftet ind som afløsere for Kollbein Sigthorsson og Lesley De Sa, og ti minutter senere dukkede Lasse Schøne op foran Go Ahead-målet og scorede kampens eneste mål.

Dermed slap Ajax fra opgøret mod oprykkerne med skindet på næsen og overtager igen førstepladsen i Æresdivisionen fra Vitesse Arnhem, der har haft den til låns i et par timer efter 1-1-opgøret mod NEC Nijmegen tidligere søndag.

Andreas Bjelland og FC Twente skulle også have været i aktion søndag eftermiddag mod FC Groningen, men det opgør blev aflyst på grund af sne.