Kenneth Perez forstår ikke Ajax-træners behandling af Dolberg
Foto: Getty Images
Benelux

Kenneth Perez forstår ikke Ajax-træners behandling af Dolberg

Kenneth Perez kan ikke få det til at hænge sammen, at den nye Ajax-træner Marcel Keizer havde sagt, at Dolberg ville være førstevalg, når det alligevel endte med at være Huntelaar.

Den tidligere danske landsholdsspiller Kenneth Perez, der også har haft en stor karriere i hollandsk fodbold for klubber som AZ Alkmaar, Ajax og PSV Eindhoven, er ikke specielt imponeret over den måde, som den ny Ajax-træner Marcel Keizer behandler Kasper Dolberg i hovedstadsklubben. 

Den danske angriber skulle nemlig have fået at vide fra den nye Ajax-træner, at han stadig var førstevalg til angrebet, selvom holdet havde hentet den hollandske topangriber Klaas-Jan Huntelaar ind. Sådan gik det bare ikke, og dét er ikke sådan det bør være, gør Perez klart i et interview med hollandsk Fox Sports mandag aften.

- Hvis man er en træner, som siger til Dolberg, at han er førstevalg - hvorefter udtagelserne kommer og fem runder henne, så er man på bænken. Så har man mistet troværdigheden overfor Ajax-spillerne, siger Kenneth Perez.

Efterfølgende er Kasper Dolberg blevet placeret ude på venstrekanten, og her er en af Hollands fodboldkommentatorer Arno Vermeulen overbevist om, at det handler om, at Keizer har været nødsaget til at finde en plads til Dolberg i startopstillingen. At det er på kanten mener han dog er et bevis på, at det er meget forceret af Ajax-træneren.

Kasper Dolberg har i denne sæson haft svært ved at finde frem til netmaskerne i den hollandske Æresdivision, men i den store klassiker-kamp mod Feyenoord for få runder siden blev det til to scoringer for den unge danske angriber.

Han er desuden netop blevet udtaget til U21-landsholdet i stedet for en plads i A-landsholdstruppen, hvor han dog er listet som reserve op til de to altafgørende playoff-kampe mod Irland om VM-billetter.